Djelimično ispunjeno

Asfaltiranje cesta

Opštine: Istočno Novo Sarajevo

Svaki ijedan dio koji bude neasfaltiran uradit ćemo.

Izvor: Mjesna tribina SNSD u Tilavi (26.09.2016.)

Tokom mjeseca oktobra 2017. godine, uz podršku Javnog preduzeća Putevi Republike Srpske, u toku je bilo izvođenje radova na ugradnji novog sloja asfalta na dionici puta Tilava – Klek (Stari put), dužine 2.300 metara u mjesnoj zajednici Toplik – Tilava. Asfaltiranje ovog dijela saobraćajnice je od velikog značaja za mještane naselja Tilava i Klek, jer je dosadašnji put bio u izuzetno lošem stanju. Izvođač radova je preduzeće „Romanijaputevi“ a.d. Sokolac.

Asfaltiranje dijela saobraćajnice Tilava – Petrovići počelo je krajem jula 2017. godine. Radovi na dijelu ove saobraćajnice su od velikog značaja za mještane naselja Tilava i Petrovići, jer je dosadašnji makadamski put bio u izuzetno lošem stanju. Izvođač radova je preduzeće „Romanijaputevi“ a.d. Sokolac.

Tokom mjeseca juna 2017. godine započeli u radovi na nastavku probijanja trase za saobraćajnicu, koja će spajati kružni tok u Istočnom Novom Sarajevu sa ulicom Kasindolskog bataljona u Istočnoj Ilidži. Prema planiranoj dinamici u izvođenju radova očekujemo da radovi na ovoj saobraćajnici, koji podrazumijevaju pripremu terena do nivoa asfalta, budu okončani u toku jeseni. Dužina saobraćajnice iznosi 980 metara. Nisu dostupne informacije o završetku izvođenja radova na izgradnji ove sobraćajnice.

Krajem marta 2017. godine završeni su radovi na asfaltiranju nastavka ulice Nikole Tesle u opštini Istočno Novo Sarajevo. Pored asfaltiranja saobraćajnice i trotoara, infrastrukturni radovi na izgradnji nastavka ove ulice obuhvataju, postavljanje javne rasvjete LED tehnologije i uređenje takozvanih „zelenih“ pojaseva. Ukupna vrijednost radova iznosi 83.000,00 KM.

Početkom augusta 2018. godine okončani su radovi na rekonstrukciji ulice Vuka Karadžića u dužini od 175 metara.

Tokom septembra 2018. godine nastavljeno je asfaltiranje lokalnih saobraćajnica u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Početkom aprila 2018. godine započeti su radovi na rekonstrukciji lokalnih saobraćajnica u opštini Istočno Novo Sarajevo. Rekonstruisano je 600 metara lokalnih saobraćajnica na lokaciji naselja Stanojevići, ulici Ozrenska i ulici Đure Jakšića. Takođe, sanirane su i udarne rupe na najfrekventnijim lokalnim saobraćajnicama.

Krajem aprila 2018. godine, paralelno sa izgradnjom novih stambenih i stambeno-poslovnih objekata, realizuju se i radovi razvoja infrastrukture (parking prostori, trotoari, saobraćajnice). Asfaltiran je nastavak ulice Sime Milutinovića Sarajlije i parking prostor sa pripadajućom pješačkom stazom oko novoizgrađenog stambenog objekta u ovoj ulici.

Sredinom maja 2018. godine u mjesnoj zajednici „Petrovići“ nastavljeno je asfaltiranja lokalnih saobraćajnica.

Početkom juna 2018. godine započeli su radovi na trasiranju i uređenju lokalnog puta u naselju Kozarevići. Uređenjem ovog lokalnog puta omogućava se brža i neposrednija komunikacija stanovnika ovog dijela opštine sa mjesnom zajednicom Toplik – Tilava, i ostalim dijelovima opštine. Radove izvodi preduzeće “AIZ” d.o.o. Istočno Sarajevo, a finansira opština Istočno Novo Sarajevo.

Krajem oktobra 2018. godine asfaltiran je rekonstruisani dio ulice Nikole Tesle u dužini od 107 metara.

Neki od projekata započetih ili završenih u 2019. godini su:

Asfaltiranje lokalnih saobraćajnica u naselju Miljevići.

Završeno asfaltiranje i ocrtavanje parking prostora u Bloku I, ulica Spasovdanska.

Započeta  rekonstrukcija ulice Đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića u dužini od 270 metara (od apoteke „Beladona“ do objekta „Elektrodistribucije“).

Asfaltirana ulica Hilandarska, Blok 10- asfaltiranji parking prostora i dio pješačkih staza.

Asfaltirana ulica Boriše Starovića i pripadajućeg parkinga.

U selu Međuši u Istočnom Starom Gradu asfaltirana lokalna saobraćajnica u dužini od 430 metara. Ukupna vrijednost navedenih radova je 36.000,00 KM od čega je Opština Istočno Novo Sarajevo izdvojila 20.000,00 KM na bazi sporazuma sa Opštinom Istočni Stari Grad.

Također u novembra, postavljan je drugi sloj asfalta na dionici Toplik-Tilava “Petina zemlja”, ulica Vuka Karadžića.

U toku 2020. godine asfaltirane su:

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!