Započeto

Asfaltiranje puta za Smetove

Opštine: Zenica

Asfaltirati put za Smetove i krenuti u realizaciju izgradnje žičare.

Izvor: Fuad Kasumović, Facebook, 10. 11. 2020.

Prema dostupnim podacima, u maju 2021. godine vršeni su radovi na sanaciji Smetovskog puta, i to od vijadukta Babina rijeka prema Crkvičkom groblju. Iz Gradske uprave su saopćili da će po završetku tih radova bit će započeti radovi na saniranju dijela ulice Ivana Gundulića, od gradskog groblja Crkvice prema regionalnoj cesti Zenica – Babino – Kakanj, kao i dio regionalne ceste u dužini od 650 metara od Kapije II Kantonalne bolnice Zenica do ispod vijadukta Babina rijeka.

Gradska uprava Zenica započela je 24.10.2022. godine realizaciju projekta rekonstrukcije dijela ulice Ivana Gundulića, te je početkom marta 2023. godine taj projekta bio u završnoj fazi. 

Krajem maja iste godine i radovi na sanaciji ulice Crkvice privedeni su kraju, a kako je navedeno iz gradske uprave tim povodom, sanacija ove ulice u velikoj mjeri je značajna jer ovom ulicom dnevno stotine građana iz Zenice i drugih općina/gradova dolaze u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!