Ispunjeno manjim dijelom

Ambulante porodične medicine

Opštine: Banja Luka

Izgradićemo, odnosno, opremiti i staviti u funkciju 10 ambulanti porodične medicine (…).

Obrazloženje

Gradonačelnik Banja Luke u predizbornoj kampanji je nekoliko puta govorio o otvaranju novih ambulanti porodične medicine, pri čemu nije svaki put obećavao iste aktivnosti:

"Politika Skupštine Grada je išla u pravcu da sve usluge budu dostupne građanima i to smo danas u Adi realizovali. Ostaje nam da završimo ambulante u još šest mjesnih zajednica. Ove godine počećemo izgradnju ambulante na Kočićevom vijencu, a uskoro ćemo otvoriti i ambulantu na Paprikovcu. U nekim situacijama nismo mogli da čekamo izgradnju i zbog toga smo uzimali prostor u zakup, kao što je to slučaj u Adi".

BanjalukaLive, 21.9.2012.

“‘Imamo ambulante u 33 mjesne zajednice. Grad je vodio kontinuiranu politiku u ovoj oblasti, zajedno sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite, želeći prevashodno da usluge zdravstvene zaštite približi građanima’ - rekao je Gavranović novinarima. On je naglasio da je u naredne dvije godine planirano otvaranje još pet ambulanti.”

Glas Srpske, 28.09.2012.

U proteklom mandatu počele su sa radom: ambulanta u naselju Kočićev Vijenac (otvorena u aprilu 2014. godine); ambulanta u MZ Bočac (decembar 2015.); ambulanta u Borkovićima (januar 2016.). Prilikom otvaranja ambulante u Borkovićima, gradonačelnik je najavio da će se u 2016. godini izgraditi i ambulanta u MZ Donja Kola, a zatim u Saračici i  Bistrici, no ove ambulante još nisu izgrađene. Izgradnja ambulante u naselju Donja Kola započela je tek u avgustu 2016. godine, sa najavljenim rokom za završetak radova od osam mjeseci.

Ambulanta na Paprikovcu otvorena je u septembru 2012. godine, prije početka proteklog mandata.

Grad Banja Luka trenutno ima 35 ambulanti porodične medicine, što znači da nije ispunjeno obećanje o izgradnji 5, niti 10 novih ambulanti u proteklom mandatu.

Izvor: Program “Banja Luka najbolje zna“

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!