Neispunjeno

Ambulanta na Hrasnom Brdu

Opštine: Novo Sarajevo

U narednom periodu naši prioriteti za čiju realizaciju smo ispunili sve preduvjete su
– izgradnja ambulante na Hrasnom Brdu

Obrazloženje

U intervjuu datom nakom preuzimanja mandata, načelnik Novog Sarajeva ponovio je ovo obećanje i pojasnio:

“Strategijom razvoja Općine Novo Sarajevo do 2015. godine planirana je gradnja ambulante u naselju Hrasno Brdo. Tokom 2011. godine Općina je krenula u nabavku zemljišta po ponudi vlasnika u ulici Varaždinska kako bi se iskoristilo za gradnju objekata društvene infrastrukture, koji između ostalog podrazumijevaju i gradnju mjesne ambulante. Nabavka zemljišta je dijelom završena, ali nije dovedena do kraja jer imovinsko- pravni odnosi s nekim od vlasnika nisu do kraja riješeni zbog sporih sudskih procedura. Do kompletiranja parcele Općina je već pristupila pripremnim aktivnostima na regulisanju plansko provedbene dokumentacije, odnosno pripreme provedbene dokumentacije za početak gradnje ovih objekata. Na pomenutom lokalitetu, pored ambulante, planiramo izgradnju prostorije Mjesne zajednice i apoteke.”

Žurnal, 31.12.2012.

Integrirana strategija razvoja Općine Novo Sarajevo do 2023. godine, koju je Općinsko vijeće usvojilo u junu 2014. godine, također je predvidjela izgradnju ambulante za područje naselja Hrasno Brdo. Finansijski okvir za plan implementacije strategije od 2016.-2018. godine predviđa godišnja sredstva za izgradnju ambulante do 2018. godine. U Okvirnom budžetu općine 2017-2019 za 2016 i 2017. godinu je planirano po 16.500 i 20.000 KM za izradu projektne dokumentacije za ovaj objekat.

Idejno rješenje za izgradnju ambulante predstavljeno je u julu 2015. godine. Krajem decembra 2015, općinski načelnik najavio je da će radovi na izgradnji ambulante početi u 2016. godini, što je ponovljeno i u martu 2016. godine. Tada je iz Općine rečeno da je na osnovu usvojenog idejnog rješenja pribavljena urbanistička saglasnost za izgradnju ambulante i mjesne zajednice u Varaždinskoj ulici, te da se radi na pribavljanju saglasnosti komunalnih preduzeća za izradu izvedbenog projekta. U septembru 2016. načelnik Općine izjavio je da se očekuje izdavanje građevinske dozvole, kako bi se pristupilo izboru izvođača radova. Najavljeno je da će objekat biti završen do kraja iduće godine.

Izvor: Oslobođenje, 05.10.2012.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!