Ispunjeno

Akademija posvećena borcima

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se da se organizuje akademija posvećena borcima i njihovom herojskom doprinosu boraca iz Drugog svjetskog rata i Odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Izvor: Hasan Tanović program

Povodom obilježavanja Dana Zlatnih ljiljana i Dana pobjede nad fašizmom u organizaciji Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” Novo Sarajevo, 9.5.2022. godine, u Memorijalnom centru Trg heroja održana je Svečana akademija.
Tim povodom, upriličeno je proglašenje pobjednika i uručene su nagrade učenicima i učenicama osnovnih škola sa područja Općine Novo Sarajevo za najbolje literarne i likovne radove na temu „9.maj“ – Dan Zlatnih ljiljana i Dan pobjede nad fašizmom.

U Dječijoj kući na Grbavici, 5.12.2022. godine je održana svečana akademija povodom obilježavanja 30 godina od osnivanja Prve slavne – viteške brigade Sarajevo. Svečanoj akademiji prisustvovale su brojne zvanice, među kojima je načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, generali, komandanti i preživjeli borci ove brigade.

Dan poslije, 6.12.2022. godine, u Dječijoj kući na Grbavici održana je svečana akademija povodom obilježavanja 30 godina od osnivanja Prve slavne – viteške brigade Sarajevo na kojoj su prisustvovale brojne zvanice, među kojima i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, generali, komandanti i preživjeli borci ove brigade.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!