Ispunjeno

Adaptacija vrtića Bulbuli

Opštine: Stari Grad Sarajevo

Na proljeće, 2021. godine završit ćemo i pustiti u rad Vrtić „Bulbuli“ na Bistriku. Rekonstrukcija i puštanje u rad ovog javnog vrtića u ulici Hulusina značit će mnogo za građane, posebno imajući u vidu nedostatak kapaciteta s kojim se odavno suočava Javna ustanova „Djeca Sarajeva“, kao i zbog činjenice da će to biti prvi javni vrtić u našoj općini na lijevoj obali Miljacke, od završetka agresije na naš grad.

Izvor: Program 13/4 - 13 najvažnijih projekata za period 2020-2024.

Vrtić “Bulbuli” na Bistriku svečano je otvoren 2.5.2021, na dan Općine Stari Grad Sarajevo, a riječ je o zajedničkom projektu Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS i Općine Stari Grad.

Izvor: Općina Stari Grad Sarajevo

Kako se navodi u saopćenju Općine Stari Grad, projekat je vrijedan skoro million konvertibilnih maraka koji će od septembra moći primiti 80 polaznika vrtića.

Svećanu vrpcu presjekli su načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović, a pridružila im se i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i dopredsjedavajući OV Stari Grad Malik Garibija.

Zadovoljstvo nam je biti dio ovog projekta. Nastojat ćemo nastaviti ovim putem i širiti kapacitete JU Djeca Sarajevo. Imati ovako dobar start znači da će ovi mališani postizati mnogo. Odrastati u lijepom, čistom i funkcionalnom ambijentu beskrajno je važno.

Naida Hota-Muminović, 2.5.2021.

Rekonstrukcija vrtića “Bulbuli” počela je u augustu 2020. godine. U potpunosti je obnovljen objekat “ukupne površine skoro 400m2, a izvedeni su svi građevinski radovi u unutrašnjosti, na krovnoj konstrukciji, montiran solarni sistem, uvedeno podno grijanje, postavljene nove elektroinstalacije i hidroizolacija, novo dječije igralište”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!