Ispunjeno

600 radnih mjesta u privrednoj zoni N. Topola

Partije: SNSD | Oblasti: Socijalna politika

Sada se investira u Novoj topoli negdje oko 20 miliona eura gdje će se otvoriti početkom iduće godine 600 novih radnih mjesta

Izvor: .Gornji Podgradci, 17.09.2018.

Prilikom obilaska radova u oktobru 2019. godine, u Agrozoni u Novoj Topoli, gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić naveo je da su u toku intenzivni radovi na pripremanju saobraćajnica koje će u prvoj fazi biti asfaltirane slojem od 9 cm nakon čega je predviđeno završno asfaltiranje i postavljanje trotoara, te da je do sada u Agrozonu uloženo oko 4,5 miliona KM.

Naveo je i da je potpisan ugovor sa izvođačem infrastukturnih radova u vrijednosti od 5,5 miliona KM, od čega će 2019. godine biti aktivirano oko 2.970.000 KM za završetak kanalizacione mreže, oborinske kanalizacije i izgradnju saobraćajnica. Adžić je istakao da će prema tome do kraja godine biti uloženo oko 6.000.000 KM na prostoru Agrozone, dok će iduće godine biti uložena preostala 2.500.000 KM za završetak asfaltiranja saobraćajnica.

Građevinski objekti se rade, a to je u velikoj mjeri i zahvaljujući radu Administrativne službe Grada Gradiška koja je jedna od rijetkih u BiH koja može u roku od sedam dana da izda lokacijske uslove, za pet dana građevinsku, a za 15 dana upotrebnu dozvolu.

Zoran Adžić, 19.10.2019.

Dodao je i da je u Agrozoni u Novoj Topoli “trenutno zaposleno oko 500 radnika, da se do kraja godine očekuje zapošljavanje 800 radnika, a do prve polovine iduće godine više od 1.000 zaposlenih.” U oktobru 2019. godine u Agrozoni u Novoj Topoli u toku su bili radovi na izgradnji Tržnog centra investitora “Marković invest” d.o.o. Laktaši.

Rukovodilac poslova, Davorin Turajlić za Radio Gradišku izjavio je da bi ovaj Tržni centar trebao biti završen do kraja 2019. godine.

Tržni centar je zamišljen  kao poslovno-prodajni objekat. Radovi su počeli početkom 2019. godine i do kraja godine bi trebali biti završeni, kako bi svi zainteresovani od početka iduće godine mogli da opremaju poslovne prostore za predviđenu djelatnost

Davorin Turajić, oktobar 2019.

Početkom 2020. godine saopćeno je da će preduzeće “Marković Invest” uskoro u Novoj Topoli otvoriti trgovački centar, gdje će zaposliti 100 radnika. Krajem 2020. i početkom 2021. godine otvoren je i počeo sa radom TC “Marković”.

Tokom 2020. godine u Ella Textile pogonu bilo je zaposleno 380 osoba, a najavljeno je i proširenje kapaciteta. U istoj godini, Lattonedil, italijanski proizvođač krovnih panela, zaposlio je 50 ljudi.

U martu 2022. gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je istakao da u privrednoj zoni Nova Topola, ističući, u tom trenutku, imaju 12 završenih investicija i više od 1200 radnika, dok je u fazi realizacije je još šest investicija.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!