U progresu

20 miliona KM ulaganja Vlade RS u Pale

Partije: SNSD | Oblasti: Državno uređenje

20 miliona KM ulaganja Vlade RS u Pale

Obrazloženje

Vlada RS provodila je aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Predizborni skup SNSD-a, Pale, 19.09.2018.

Na Jahorini je 30. novembra otvorena gondola “Javor-Partizan” koju je izgradilo preduzeće OC Jahorina. Vlada RS usvojila je ranije, u augustu 2019. godine, Odluku o davanju saglasnosti za izdavanje garancije ovom preduzeću za kredit od 9 miliona KM za izgradnju nove gondole.

„Namjena kreditnog zaduženja je izgradnja nove desetosjedne kabinske žičare (gondole) u Ski centru „Jahorina“. Dužnik i korisnik po kreditu je OC „Jahorina“, a u slučaju dospjelog i neplaćenog anuiteta prema poslovnim bankama Republika Srpska će iz budžeta platiti sve dospjele i neplaćene anuitete“, navedeno je u odluci.

Osim toga, Ugostiteljski servis Vlade RS je raspisao javni poziv za adaptaciju i sanaciju hotela Rajska dolina na Jahorini, a vrijednost radova je procijenjena na 6,6 mil KM bez PDV-a. Rok za dostavljanje ponuda bio je 15. novembar.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!