Neispunjeno

15000 stanovnika do 2020. godine

Opštine: Istočno Novo Sarajevo

Imamo jasan plan i program šta radimo naredne četiti godine. Hoćemo da 2020. godine imamo 15000 stanovnika.

Izvor: SNSD tribina Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža

Usljed povećanog interesa sugrađana, te na prijedlog odbornika u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo, početkom februara 2018. godine Skupština opštine donijela je Zaključak da se u okviru postojećeg Pravilnika ugradi nova, treća komponenta kojom je omogućeno da svaka nezaposlena majka, koja ima 4 i više djece, od kojih je najmanje 2 djece maloljetno, dobija redovne prihode (naknade) iz budžeta Opštine u iznosu od 150,00 KM na mjesečnom nivou. Opštinska uprava je u velikoj mjeri angažovana na provođenju navedenih mjera pronatalitetne politike, te je u prethodne četiri godine odobrila 396 zahtjeva za novorođenu djecu i 15 zahtjeva za vantjelesnu oplodnju. Za ove namjene iz budžeta Opštine izdvojeno je blizu 100 hiljada konvertibilnih maraka, tačnije 98.160 KM.

Po demografskoj statistici koju svake godine provodi Republički zavod za statistiku 2018. godine je u Istočnom Novom Sarajevu procjenjeno 11.540 stanovnika, dok je za 2019. procjenjeno 11.772 stanovnika u ovog općini.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!