Ispunjeno većim dijelom

100 mikro-poljoprivrednih proizvođača

Opštine: Istočno Novo Sarajevo

Da napravimo minimalno 100 mikropoljoprivrednih proizvođača i najmanje 10 komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava koji će poslovati na profitnoj osnovi.

Obrazloženje

U registru Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Istočno Novo Sarajevo u junu 2014. godine bilo je registrovano 9 poljoprivrednih proizvođača kojima je poljoprivreda osnovna djelatnost. U odnosu na 2013. godinu broj se povećao za 12,50%. Iz ovoga se može konstatovati da na Opštini egzistira vrlo mali broj registrovanih poljoprivrednih proizvođača kojima je poljoprivreda osnovna djelatnost.

Prema informacijama iz marta 2016. godine u opštini je bilo registrovano 10 komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava.

Na području opštine Istočno Novo Sarajevo 2015. godine registrovano je 84 novih samostalnih preduzetnika, što je za 24 više nego 2014. godine. Najviše registrovano ugostiteljskih radnji – 28, trgovinskih 25, zanatskih 21, te šest agencija i četiri poljoprivrednika.

S obzirom da nisu dostupni podaci o tačnom broju mikropoljoprivrednih proizvođača, obećanje je ocijenjeno kao ispunjeno većim dijelom.

Izvor: Izbori 2012 - Debata RTV IS

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!