Ispunjeno

Pokrenuta akcija za potpisivanje peticije kojom se traži javno objavljivanje diploma u RS

Zastupnik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS), Draško Stanivuković krajem jula ove godine najavio je pokretanje peticije sa zahtjevom da se provjere diplome svih zaposlenih u javnom sektoru.

Stanivuković je tada naglasio da će ovoj inicijativi dodati “i još jedan zahtjev, a u vezi s jednim ministrom” zbog kojeg je, kako je pojasnio, i pokrenuta priča o diplomama.

Žalosno je da za ove stvari, koje se podrazumijevaju, moramo da skupljamo potpise. Izvršit ćemo pritisak na gradske vlasti da se izmjeni odluka i da se građani mogu okupljati samo na glavnom gradsku trgu, a ne i u Parku ‘Mladen Stojanović.

Draško Stanivuković, 21.07.2019.

Također, PDP predlaže i izmjene Zakona o registru zaposlenih u javnom sektoru, koji je stupio na snagu 2017. godine, za koji zastupnica PDP-a u NSRS, Jelena Trivić tvrdi da “nikada nije proveden”.

Tražit ćemo izmjene dva člana zakona, da se za svakog zaposlenog pored stručne spreme doda odrednica, odnosno podaci iz diplome koji će sadržavati ustanovu, mjesto i datum sticanja diplome i da to bude javno objavljeno. Drugom izmjenom tražimo da nadležni organ, koji vodi registar zaposlenih u javnom sektoru izvještava Narodnu skupštinu o nepravilnostima koje uoči tokom provjere vjerodostojnosti podataka koji se objavljuju u registru.

Jelena Trivić, 01.09.2019.

Akcija za potpisivanja peticije kojom se traži “javno objavljivanje diploma zaposlenih u javnom sektoru” u RS startala je 2. septembra tekuće godine, a Stanivuković je pozvao građane Banja Luke da pridruže akciji “Znanjem za Srpsku“, potpisivanjem peticije na štandu na Trgu Krajine.

Ne damo nikome više da nam uzme našu 1/3 života, naših 20 godina obrazovanja.

Draško Stanivuković, 01.09.2019.

Za pokretanje peticije sa zahtjevom da se provjere diplome svih zaposlenih u javnom sektoru RS Draško Stanivuković i PDP od Istinomjera dobijaju ocjenu ispunjeno.

Istinomjer će i dalje pratiti inicijativu u okviru koje se traži provjera diplome svih zaposlenih u javnom sektoru RS.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!