Najave

Otvaranje vrtića „Lužani“ naredne školske godine?

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur je u srijedu, 20. 1. 2020. godine, zajedno sa ministricom odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo Naidom Hota-Muminović i direktoricom JU Djeca Sarajeva Suanitom Banda, ozvaničio početak radova rekonstrukcije objekta vrtića „Lužani“.

Kako navodi Muzur, program sanacije ovog objekta počeo je u saradnji sa Vladom KS-a, te je jedan dio obnovljen 2016. godine, a puštanje vrtića u funkciju najavljeno je do početka naredne školske godine.

Ovim putem je na internet-stranici Općine Ilidža saopšteno da će vrtić ukupno imati 12 grupnih soba, što bi ga kao takvog činilo jednim od najvećih u Kantonu Sarajevo, a projekat rekonstrukcije je vrijedan 1.041.300 KM.

Također, Muzur je istakao kako će u narednom periodu biti započete aktivnosti na kompletnoj rekonstrukciji još dva vrtića u ovoj općini, i to onih u naseljima Hrasnica i Pejton.

Istinomjer će, u skladu sa najavom načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura, pratiti da li će do početka školske 2021/2022. godine vrtić „Lužani“ biti pušten u funkciju.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!