Ispunjeno

Osnovano Gradsko pozorišta “Semberija” u Bijeljini

Inicijativa za osnivanje Gradskog pozorišta, koju je odbornik u Skupštini Grada Bijeljine, Darko Mitrić podnio u julu 2018. godine, urodila je plodom.

Mitrić je u julu 2018. godine podnio inicijativu, kako bi Bijeljina dobila javnu kulturnu ustanovu, ističući da će na ovaj način kulturna scena biti obogaćena novim sadržajima.

U Gradu već dugo postoji potreba za osnivanjem pozorišta, ne samo zbog unapređenje kulturne ponude, nego i zato što u Gradu sa skoro 120.000 stanovnika sigurno postoji publika koja će posjećivati pozorišne predstave ili ono što se popularno zove „kritična masa” za događaje te vrste. Očekujem da će već za mjesec ili dva biti pokrenuta procedura oko osnivanja Pozorišta, a da ćemo tokom sljedeće godine početi da gledamo predstave na čijim plakatima će u zaglavlju stajati „Gradsko pozorište u Bijeljini”.

Darko Mitrić 25.07.2018.

U Bijeljini je 01.10.2018. i osnovano Gradsko pozorište “Semberija”, koje će za prvu sezonu naredne godine dobiti 150.000 KM iz budžeta grada.

“Bijeljinska publika je ogromnom posjećenošću gostujućih predstava prethodnih godina pokazala da ovaj grad ima potrebu i mogućnosti za osnivanje svog pozorišta”,

Darko Mitrić, 01.10.2018.

S obzirom da je inicijativa sprovedena u djelo, Istinomjer Darku Mitriću daje ocjenu ispunjeno.

(istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!