Okončani radovi na rekonstrukciji puta Babin Do – Šabići

Radovi na rekonstrukciji puta Babin Do – Šabići, čija vrijednost iznosi 671 hiljadu KM, okončani su i prije prvobitno planiranog roka.

Kada je u maju 2019. godine najavljena rekonstrukcija puta Babin Do – Šabići koju je finansiralo Ministrastvo saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) putem Direkcije za puteve KS, iz nadležnog ministarstva istakli su da  je osim zamjene kompletne kolovozne konstrukcije na dionici puta Bijele Vode – Šabići planirano i postavljanje potpornih zidova na određenim mjestima, kao i zamjena postojeće saobraćajne signalizacije.

Ovo je nastavak zacrtanih aktivnosti Ministarstva i Direkcije. Obećali smo da ćemo početkom građevinske sezone otvoriti brojna gradilišta. Rok za izvođenje radova je 60 dana.

Saopćenje, Vlada KS, 24.05.2019.

Nakon potpisivanja ugovora sa izvođačima radova, Direkcija za puteve KS uputila je zahtjev za imenovanje nadzornog organa na izvođenju ugovorenih radova Zavodu za izgradnju KS, nakon čega su izvođači 21. juna 2019. godine uvedeni u posao, što je potvrđeno za Istinomjer iz Direkcije za puteve KS. Osim toga, potvrđeno je da pomenuti radovi teku planiranom dinamikom, te se očekuje okončanje radova prije ugovorenog roka od 60 dana.

Po pitanju okončanosti radova, Izvođač radova privredno društvo Orman d.o.o. je već izvršio većinu radova prije. (…) Međutim, zbog vremenskih prilika koje to nisu dozvolile isto je odgođeno do poboljšanja uslova, što očekujemo u narednim danima. Dakle i pored lošeg vremena i drugih elemenata koji direktno utječu na dinamiku i koje je inače zakonom opravdan razlog za produženje roka, radovi će biti završeni znatno prije ugovorenog roka za završetak. Sličan je slučaj i sa drugim izvođačem, privrednim društvom Grakop d.o.o., koji će, prema njihovim izjavama, svoju dionicu da završe za nekih 10ak dana u zavisnosti od vremenskih prilika.

Direkcija za puteve KS, 29.07.2019.

Početkom septembra 2019. godine iz Direkcije za puteve KS za Istinomjer je potvrđeno da su radovi na rekonstrukciji ovog puta okončani:

Radovi na pomenutoj dionici, Babin do – Šabići (2 lota) su okončani i to prije roka.

Istinomjer obećanju Ministarstva saobraćaja KS u vezi rekonstrukcije puta Babin Do – Šabići daje ocjenu ispunjeno, s obzirom da su radovi na ovom projektu okončani i prije planiranog roka.

(Istinomjer.ba)

Donošenje Strategije razvoja obrazovanja i nauke KS i dalje na čekanju

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić, krajem maja ove godine najavila je skoro...

Jedinstvene “beskontaktne kartice” i “elektronski čitači” još uvijek nisu u primjeni

Vlada Kantona Sarajevo je 29. marta ove godine, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela zaključak kojim je obavezala KJKP Gras i Centrotrans - Eurolines da omoguće korisnicima prevoza...Grad Trebinje: Treća godina mandata na čelu sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem

U trećoj godini mandata Gradske Uprave Trebinje, na čelu sa Mirkom Ćurićem, nastavljena je realizacija infrastrukturnih te projekata koji se odnose na socijalna davanja i unaprijeđenje turističke...