Okončana rekonstrukcija Rustempašine ulice na Ilidži

Krajem maja tekuće godine, a povodom početka rekonstrukcije Velike aleje na Ilidži, ministar  saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo (KS), Adnan Šteta najavio je i aktivnosti na rekonstrukciji drugih saobraćajnica na području ilidžanske opštine.

Tako je 31.05.2019. godine Šteta izjavio da će, pored radova na rekonstrukciji vertikalne i saobraćajne signalizacije, postavljanju zaštitnih ograda uz saobraćajnice, zvučnih izolacija na zapadnom ulazu u grad, “u narednih mjesec dana početi i radovi na rekonstrukciji Rustempašine ulice”.

Sanacija Rustempašine ulice na Ilidži u dužini 317 metara počela je 10.10.2019. godine, a za ovaj projekat Direkcija za ceste izdvojila je 218.000 KM. 

Navedeno je još da će se “u sklopu sanacije na jednom dijelu uradit rekonstrukcija kompletne kolovozne konstrukcije, a na ostatku postojećeg i polaganje novog sloja asfalta”, dok je predviđeni rok za izvršenje radova bio 45 dana.

Kako je iz priloženih fotografija vidljivo, rekonstrukcija Rustempašine ulice u potpunosti je završena.

Rustempašina ulica, 01.12.2019.

Ovim Istinomjer obećanju ministra Adnana Štete daje ocjenu ispunjeno. 

(Istinomjer.ba)

Funkcionisanje Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje uslovljeno entitetskim glasanjem

Demokratska fronta (DF) pokrenula je inicijativu kojom od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH)...

Društveni dom u Mišinom hanu u novom ruhu

U skladu sa najavom gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića iz maja ove godine, obnova društvenog doma u Mišinom hanu započela je 18. septembra 2019. godine. Sada se rade projekti sanacije...Nakon “tehničke greške” PDP najavio ispravku

Jedna od tačaka koja se našla na dnevnom redu 3. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) bio je i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH...