Ispunjeno

Odluka o besplatnom parkiranju vozila iz Srbije može se produžavati i dopunjavati

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković (PDP) početkom jula 2021. godine najavio je da će Banja Luka, kao najveći grad u Republici Srpskoj, na svojoj teritoriji omogućiti besplatno parkiranje vozilima s registarskim oznakama iz Srbije.

 

Foto: Glas Regije

Banja Luka će, kao najveći grad u Republici Srpskoj, omogućiti besplatno parkiranje na teritoriji našeg grada vozilima sa registarskim oznakama iz bratske nam Srbije. Ovaj čin je samo mali znak zahvalnosti za svu podršku koju narod Republike Srbije, predsjednik Srbije, Vlada Srbije i Beograd pružaju Banjoj Luci i cijeloj Republici Srpskoj svih ovih godina.

Draško Stanivuković, 3. 7. 2021.

Tom prilikom, Stanivuković je i dodao da “Banja Luka želi da pokaže da nije samo ona karika u lancu koja uzima, već i da daje, koja je siguran partner Srbiji i Beogradu”, te da je opredjeljenje da se ta saradnja i dalje snaži.

U skladu sa svojom najavom, na sastanku održanom 15. 7. 2021. godine, gradonačelnik Banje Luke je konzul žeranu Konzulata Republike Srbije u Banjoj Luci Vesni Marinković uručio Rješenje o odluci o besplatnom parkiranju za državljane Srbije.

Kako je, pored ostalog, na zvaničnoj stranici Grada Banja Luka navedeno, državljanima Srbije, odnosno vozilima s registarskim oznakama Republike Srbije, omogućeno je da do kraja godine besplatno parkiraju u Banjoj Luci na svim mjestima na kojima postoji naplata parkinga, kao znak zahvalnosti za sve što je Republika Srbija uradila za građane Republike Srpske.

Potvrdivši da se odluka, koja traje do kraja ove godine, može produžavati i dopunjavati, Stanivuković je, između ostalog, izjavio:

Kao što smo i najavili, parking karta državljana Srbije u Banjoj Luci biće njihova registarska tablica. Banja Luka je zahvalna za sve dobro koje Srbija čini i u tom pogledu želimo uzvratiti dobrim i težiti da u uzajamnoj podršci vremenom budemo jednaki. Građani Banje Luke i Republike Srpske godinama osjećaju dobrobit naše bratske saradnje sa Srbijom, a mi smo odlučili da uzvratimo na ovaj način, kako bi značaj našeg prijateljstva i saradnje osjetili i građani Srbije.

Draško Stanivuković, 15. 7. 2021.

Ovim Istinomjer obećanje Draška Stanivukovića, da će na teritoriji Grada Banja Luka biti omogućeno besplatno parkiranje za vozila sa registarskim oznakama iz Republike Srbije, ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!