Ispunjeno

Sarajevski aerodrom povećao broj letova

Od proljeća 2024. godine, s Međunarodnog aerodroma Sarajevo moguće je letjeti na više od deset novih destinacija u odnosu na jesen prošle godine.

Izvor: Turistička zajednica KS

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (KS) raspisala je sredinom oktobra 2023. godine javni poziv za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo, a mjesec kasnije objavljeni su njegovi rezultati, koje je komentarisao predsjednik Turističke zajednice Haris Fazlagić.

Fazlagić je u intervjuu za portal Klix 27. novembra prošle godine naveo da će, na osnovu pristiglih prijava na javni poziv, na proljeće naredne godine biti uspostavljeno minimalno deset novih linija s aerodroma u Sarajevu:

Očekujemo najmanje deset novih linija na proljeće 2024. godine.

Haris Fazlagić, 27.11.2023.

Prema podacima web stranice Flight Connections, na dan Fazlagićeve najave iz Sarajeva je bilo moguće direktno letjeti za sljedeće gradove: London (Luton), Keln, Frankfurt, Štutgart, Cirih, Beč, Zagreb, Beograd, Skopje, Istanbul, Džedu i Dubai.

U međuvremenu, Turistička zajednica KS objavila je i zaključila još dva javna poziva za subvencioniranje aviosaobraćaja – u novembru 2023. i januaru 2024. godine.

Na osnovu pristiglih prijava, s Međunarodnog aerodroma Sarajevo od proljeća 2024. godine, prema podacima web stranice Flight Connections, moguće je letjeti na 11 novih destinacija.

U pitanju su London (Stansted), Štokholm, Geteborg, Brisel, Memingen, Milan, Varšava, Izmir, Hurgada, Rijad i Kuvajt.

Budući da je, prema trenutnom planu letenja, na proljeće 2024. godine Međunarodni aerodrom Sarajevo uveo letove za 11 novih destinacija, obećanje Harisa Fazlagića da će na proljeće 2024. godine Međunarodni aerodrom Sarajevo uvesti najmanje deset novih linija Istinomjer ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!