Najave

Od proljeća iz Sarajeva moguće letjeti prema deset novih destinacija?

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (KS) raspisala je sredinom oktobra 2023. godine javni poziv za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo, a mjesec kasnije objavljeni su njegovi rezultati, koje je komentarisao predsjednik Turističke zajednice Haris Fazlagić.

Izvor: Turistička zajednica KS

Fazlagić je u intervjuu za portal Klix 27. novembra naveo da će, na osnovu pristiglih prijava na javni poziv, na proljeće naredne godine biti uspostavljeno minimalno deset novih linija s aerodroma u Sarajevu:

Očekujemo najmanje deset novih linija na proljeće 2024. godine.

Haris Fazlagić, 27.11.2023.

Komisija za stručnu ocjenu prijava po javnom pozivu pozitivno je ocijenila prijave tri kompanije, od pet blagovremeno pristiglih, a to su Ryanair, Wizz Air i SunExpress.

Fazlagić je dodao i da “ove sedmice ide novi javni poziv za nove aviokompanije”.

Prema podacima web stranice Flight Connections, trenutno je iz Sarajeva moguće direktno letjeti za sljedeće gradove: London, Keln, Frankfurt, Štutgart, Cirih, Beč, Zagreb, Beograd, Skopje, Istanbul, Džedu i Dubai.

Istinomjer će, u skladu s najavom Harisa Fazlagića, pratiti da li će od proljeća 2024. godine biti uspostavljeno novih deset linija s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!