Najave

Od augusta novi izlazni terminal na Međunarodnom aerodromu Tuzla?

Prilikom gostovanja na RTVTK 26. aprila 2023. godine, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Denis Bećirović govorio je o aktuelnim infrastrukturnim projektima u ovom kantonu, osvrnuvši se i na proširenje kapaciteta Međunarodnog aerodroma Tuzla, koje je u toku.

Izvor: RTVTK
Izvor: RTVTK

Govoreći o razvojnoj perspektivi i potencijalima Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT), ministar Bećirović istakao je da je koordinacija s menadžmentom dobra te najavio rok do kada će biti gotov novi izlazni terminal (gate).

Završava se, odnosno Gate 3 (Gate III) nam je, takoreći, izašao iz zemlje, gradi se, trebao bi biti do osmog mjeseca završen, to nam automatski znači treći bazni avion.

Denis Bećirović, 26.4.2023.

Početkom oktobra 2022. godine objavljena je odluka o pokretanju pregovaračkog postupka Gate III, a sredinom decembra iste godine objavljena je vijest o završetku tendera.

Početkom 2023. godine gradnju novog izlaznog terminala najavio je i Dževad Halilčević, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla, a radovi su počeli postavljanjem kamena temeljca 1.2.2023. godine.

Istinomjer će pratiti da li će, kako je najavio ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Denis Bećirović, treći izlazni terminal Međunarodnog aerodroma Tuzla biti završen do augusta ove godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!