Ispunjeno

Završena obnova Bistričke stanice

Tokom konferencije za medije koju je upriličila povodom prvih 100 dana svog mandata, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić najavila je, između ostalog, i završetak obnove Bistričke stanice, započete u mandatu prethodnog gradonačelnika Abdulaha Skake.

Foto: Istinomjer.ba

Kada govorimo o projektima iz prethodnog mandata prije svega ću istaći Bistričku stanicu koja će u trećem kvartalu biti uspješno završena. To me čini posebno sretnom sada razmišljamo na koji način najbolje iskoristiti prostor unutar Bistričke stanice, napraviti muzejsku postavku, napraviti jedan lijep ambijent u kome ćemo svi uživati.

Benjamina Karić, 16.7.2021.

Podsjećamo, obnova Bistričke stanice započeta je u oktobru 2020. godine

Istinomjer je 25. jula posjetio lokalitet bistričke stanice te u narednoj galeriji možete vidjeti fotografije sa ovog lokaliteta.

Kako je na svom Facebook profilu 23. septembra ove godine objavila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, svi radovi na obnovi Bistričke stanice su okončani.

Svi radovi na Bistričkoj stanici su, kao što je to i najavljeno, završeni u septembru. Reprezent bogate kulturno-historijske vrijednosti našeg grada, vraća se u autentičnom izgledu svim građanima i gostima Sarajeva! U saradnji sa Filmskim Centrom Sarajevo, nacionalni spomenik BiH obogatili smo dijelom muzejske postavke “Valter brani Sarajevo””.

Benjamina Karić, 23.9.2021.

S obzirom na to da su trećem kvartalu ove godine, odnosno do kraja septembra okončani radovi na obnovi Bistričke stanice, Istinomjer će navedeno obećanje gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić ocijeniti Ispunjenim.

 

(Istinomjer.ba)

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!