Neispunjeno

Novo Sarajevo do kraja novembra nije dobilo podzemnu garažu

Garaža u sarajevskoj općini Novo Sarajevo, kod zgrade Hitne pomoći, projekat je koji se godinama najavljuje, a konačno je u julu potpisan ugovor za njegovu izgradnju.

Treba istaći da je ovaj projekat, kako su ga najavljivali, jedan od strateških kako Vlade KS-a, kojoj je izglasano nepovjerenje, tako i sada već odlazećeg načelnika Novog Sarajeva Nedžada Koldže, koji, prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije BiH, nije osvojio novi mandat.

S obzirom na to da su u augustu započeli radovi, iz Općine Novo Sarajevo dati su konkretni rokovi do kada će ovaj objekat biti završen.

Ugovorom i projektom planirano je da se do 15. novembra ove godine okončaju radovi na izgradnji garaže, te da će se tada građanima na upotrebu staviti novih 165 parking mjesta na ovom vrlo frekventnom području općine i Kantona.

Općina Novo Sarajevo, 20.8.2020.

Međutim, iako je sutra već početak decembra, radovi na izgradnji ovog objekta, prema stanju na terenu, daleko su od gotovog.

S obzirom na to da je iz Općine Novo Sarajevo više puta naglašeno da će radovi na ovom objektu biti gotovi do 15. novembra, što je tvrdio i Mario Nenadić, odlazeći premijer Vlade KS-a, kao i da je novembar 2020. godine istaknut na tabli na gradilištu kao rok završetka radova, Istinomjer će ovo obećanje ocijeniti kao neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!