Najave

Nova osnovna škola u Istočnom Novom Sarajevu u idućoj godini?

U Istočnom Novom Sarajevu 21.8.2023. godine ozvaničen je početak izgradnje nove osnovne škole polaganjem kamen temeljca. Tom prilikom, najavljen je i rok završetka radova ovog infrastrukturnog projekta.

Izvor: Facebook / Opština Istočno Novo Sarajevo

Istočno Novo Sarajevo je jedna od dvije zajednice, od ukupno 64 jedinice lokalne samouprave u Republici Srpskoj, koja ima potrebu za novom školom. Nova škola gradi se za 650 učenika, a predviđeno je da škola bude završena u narednih 10 mjeseci, dok će radovi početi u narednih nekoliko dana.

Opština Istočno Novo Sarajevo, 21.8.2023.

Ugovor o izgradnji osnovne škole sa grupom ponuđača potpisan je krajem juna 2023. godine.

Nova osnovna škola gradi se u obuhvatu regulacionog plana Centar 3, u Ulici 9. januara. Radove će izvoditi firme “RADIS” d.o.o. Istočno Sarajevo i “ALMY TRANSPORT” d.o.o. Zenica. Ugovorena vrijednost radova je oko 4,2 miliona KM sa PDV-om, a rok za izvođenje radova je 10 mjeseci od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Osim izgradnje objekta škole, biće raspisana javna nabavka za okolno uređenje, izgradnju fiskulturne sale i unutrašnje opremanje škole.

Istinomjer će pratiti da li će izgradnja nove osnovne škole biti okončana za 10 mjeseci od početka radova, kako je najavljeno iz Opštine Istočno Novo Sarajevo.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!