Ništa od povoljnijeg investiranja u Republiku Srpsku

djokicPoboljšanje poslovne klime i privlačenje stranih investicija je jedna od glavnih krilatica novih/starih vlasti u BiH, a nakon formiranja Vlada na svim nivoima mogli smo čuti obećanja kako će se zakoni koji bi riješili ova pitanja usvojiti u najkraćem mogućem roku.

Tako je Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva RS, kao koordinator radne grupe za reformu, najavio da će se mjerama kroz 13 zakona pokušati približiti RS zainteresovanim stranim investitorima i da će najveći dio zakona biti donesen u prvom dijelu ove godine.

(Nezavisne novine, 15.02.2015.)

Prvi dio godine je prošao, a od navedenih zakona ni traga. Zaključno sa 12. augustom 2015. u Narodnoj skupštini RS je usvojeno 10 zakona od kojih se niti jedan ne bavi poboljšanjem poslovne klime.

Đokić dobija ocjenu neispunjeno.

(istinomjer.ba)

Mandatar SDP-a BiH u Ze-do kantonu prikupio potpise podrške

Zastupnici sedam stranaka vladajuće koalicije, njih 21 u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona svojim su potpisima...

Brisel i dalje čeka odgovore na dodatna pitanja

Izetbegović je izjavio da je “pripremanje odgovora na dodatna pitanja u završnoj fazi i da će i taj posao biti završen do sredine januara”. Na novogodišnjoj press konferenciji Stranke...Stranke “BH bloka” ipak učestvovale u izboru delegata u Dom naroda PFBiH po osporavanom Uputstvu CIK

Nešto manje od mjesec dana nakon što su predstavnici SDP-a BiH, DF-a i Naše stranke iznijeli stavove svojih partija po pitanju njihovog odnosa spram donesenog Uputstva CIK, na nastavku...