Naša stranka odlučna u borbi protiv gradnje na području parka Hastahana

Kada se tokom 2017. godine u javnosti pojavila informacija o mogućoj promjeni namjene parka Hastahana, vijećnici i članovi Naše stranke izrazili su jasan stav da neće podržati takvu ideju, a pri tom stavu ostali su i do danas.

Tako su na sjednici Općinskog vijeća Općine Centar, održanoj u septembru 2017. godine, vijećnici Naše stranke glasali protiv izmjene Regulacionog plana “Gradski centar Marijin Dvor”. Međutim, većinom glasova izmjene Regulacionog plana su ipak usvojene.

U međuvremenu je Asocijacija arhitekata Bosne i Hercegovine sprovela anketu čiji su rezultati pokazali da je pitanje izgradnje na prostoru današnjeg parka Hastahana problematično i nezadovoljavajuće za širu javnost i struku, a potpredsjednica Naše stranke, Nasiha Pozder najavila je i peticiju kojom bi građani mogli da iskažu svoje nezadovoljstvo.

Uskoro će biti organizirana i peticija kojom će građani moći iskazati da li se protive odluci o izgradnji bilo kakvog objekta na lokalitetu Hastahana, što može dovesti i do referenduma. Bit će to prilike da građani pokažu nezadovoljstvo i mimo društvenih mreža.

Nasiha Pozder, 03.10.2017.

I tokom 2018. godine Naša stranka je insistirala na očuvanju ovog prostora isključivo za društvene namjene, a u novembru je pozvala građane da se u što većem broju priključe javnoj raspravi  o izmjenama na lokalitetu parka Hastahana.

Naša stranka je svoj stav ponovila i prije jučerašnje vandredne sjednice OV Općine Centar na kojoj je sa 20 glasova “za” ipak usvojen Nacrt Odluke o izmjeni regulacionog plana Gradskog parka Hastahana iako je Klub Vijećnika Naše stranke glasao “protiv”.

Obavještavamo javnost da je stav vijećnika Naše stranke jasan i da smo protiv gradnje na ovom lokalitetu te da ćemo ga do kraja braniti.

Naša stranka, saopćenje 17.04.2019.

S obzirom na sve navedene aktivnosti i čvrst stav po pitanju moguće promjene namjene parka Hastahana, Naša stranka od Istinomjera dobija ocjenu dosljedno.

(Istinomjer.ba)

Hoće li “šestorka” imati zajedničke kandidate za načelnike 2020. godine?

U kontekstu, kako je rekao, priprema za naredne lokalne izbore, zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i...

Uskoro završetak gradnje polaznog autobuskog stajališta u Vogošći

Polovinom marta  2019. godine, između Opštine Vogošća i firme Termo Beton iz Breze, potpisan je ugovor o gradnji polaznog autobuskog stajališta u Vogošći. Kako je tada navedeno, planirano je...


Započela izgradnja dječijeg igrališta u Aleji ambasadora

Na Darivi, u Aleji ambasadora započela je izgradnja velikog dječijeg igrališta simboličnog naziva “Park mira” čiju je izgradnju Općina Stari Grad najavila krajem prošle godine. Ovaj projekat...