Naša stranka odlučna u borbi protiv gradnje na području parka Hastahana

Kada se tokom 2017. godine u javnosti pojavila informacija o mogućoj promjeni namjene parka Hastahana, vijećnici i članovi Naše stranke izrazili su jasan stav da neće podržati takvu ideju, a pri tom stavu ostali su i do danas.

Tako su na sjednici Općinskog vijeća Općine Centar, održanoj u septembru 2017. godine, vijećnici Naše stranke glasali protiv izmjene Regulacionog plana “Gradski centar Marijin Dvor”. Međutim, većinom glasova izmjene Regulacionog plana su ipak usvojene.

U međuvremenu je Asocijacija arhitekata Bosne i Hercegovine sprovela anketu čiji su rezultati pokazali da je pitanje izgradnje na prostoru današnjeg parka Hastahana problematično i nezadovoljavajuće za širu javnost i struku, a potpredsjednica Naše stranke, Nasiha Pozder najavila je i peticiju kojom bi građani mogli da iskažu svoje nezadovoljstvo.

Uskoro će biti organizirana i peticija kojom će građani moći iskazati da li se protive odluci o izgradnji bilo kakvog objekta na lokalitetu Hastahana, što može dovesti i do referenduma. Bit će to prilike da građani pokažu nezadovoljstvo i mimo društvenih mreža.

Nasiha Pozder, 03.10.2017.

I tokom 2018. godine Naša stranka je insistirala na očuvanju ovog prostora isključivo za društvene namjene, a u novembru je pozvala građane da se u što većem broju priključe javnoj raspravi  o izmjenama na lokalitetu parka Hastahana.

Naša stranka je svoj stav ponovila i prije jučerašnje vandredne sjednice OV Općine Centar na kojoj je sa 20 glasova “za” ipak usvojen Nacrt Odluke o izmjeni regulacionog plana Gradskog parka Hastahana iako je Klub Vijećnika Naše stranke glasao “protiv”.

Obavještavamo javnost da je stav vijećnika Naše stranke jasan i da smo protiv gradnje na ovom lokalitetu te da ćemo ga do kraja braniti.

Naša stranka, saopćenje 17.04.2019.

S obzirom na sve navedene aktivnosti i čvrst stav po pitanju moguće promjene namjene parka Hastahana, Naša stranka od Istinomjera dobija ocjenu dosljedno.

(Istinomjer.ba)

Pitanja vezana za granicu između BiH i Republike Srbije i dalje bez odgovora

Problem oko demarkacije postojeće međudržavne granice između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije proteklih je dana...

Rekonstrukcija puta Lukavica – Pale biće okončana u roku od 180 dana?

Obnova puta Lukavica - Pale i mosta prema Jahorini najavljena je početkom ove godine kada je JP Putevi Republike Srpske objavilo poziv za izvođača radova na rekonstrukciji i rehabilitaciji...


Vitez bi uskoro mogao dobiti most na rijeci Lašvi

Kada je tokom prošle godine najavljeno da će se Općina Vitez pretvoriti “u veliko gradilište”, kao jedan od najznačajnijih projekata izdvojena je izgradnja mosta na rijeci Lašvi na koji se čeka skoro...