Narod i Pravda: Prvi koraci u Skupštini KS biće…

Nedavno formirana politička partija Narod i Pravda, na čijem čelu je bivši premijer Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković ostvarila je drugi najbolji izborni rezultat u Kantonu Sarajevo, nakon Stranke demokratske akcije, osvojivši 13,78% glasova. Predsjednik Naroda i Pravde (NP), Elmedin Konaković u svojoj poruci glasačima, osim što se zahvalio, najavio je i prve korake ove stranke u Skupštini KS.

U ostalim kantonima nismo napravili tako dobar rezultat, ali smo se pojavili i najavili širenje i jačanje Naroda i Pravde do lokalnih izbora. Borićemo se za svaki pedalj naše zemlje jednako. Djelima ćemo opravdati Vaše povjerenje. Zakon o porijeklu imovine, Zakon o nepotizmu i stranačkom zapošljavanju i ostali najavljeni procesi kreću odmah nakon formiranja Skupštine.

Elmedin Konaković, 09.10.2018.

Podsjećamo, zakone o porijeklu imovine, o nepotizmu i stranačkom zapošljavanju NP je najavila odmah nakon svog osnivanja, te ovo obećanje često ponavljala u predizbornoj kampanji, zbog čega će Istinomjer pratiti da li će ovo zaista i biti prvi koraci ove partije nakon formiranja skupštinske vlasti u Kantonu Sarajevo.

 

(Istinomjer.ba)

Budžet i uštede: Dvostruki aršini Vlade RS

Kako je ranije i najavila, još uvijek aktuelna predsjednica Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović, budžet za...

Radojičić stavio mandat na raspolaganje Gradskom odboru SNSD-a Banja Luka

Radojičić je ranije izrazio stav da “odgovorni za loše rezultate SDS-a treba da preuzmu odgovornost”, ali se osvrnuo i na rezultate SNSD-a, ističući da je zadovoljan ukupnim izbornim rezultatom ove...DNS, ipak, neće dati mjesto premijera RS

Dugogodišnji koalicioni partneri, SNSD, DNS i SP dogovorili su ime budućeg mandatara i premijera Vlade Republike Srpske. Dugogodišnji koalicioni partneri, SNSD, DNS i SP dogovorili su ime...