Najava zajedničkog nastupa “gdje Hrvati i Bošnjaci čine manjinu”

Jedna od tema nedavno održanog sastanka između delegacija SDA i HDZ-a BiH koje su predvodili predsjednici ovih političkih partija, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, bili su i lokalni izbori koji bi trebali biti održani naredne godine.

S tim u vezi, Izetbegović je iznoseći šta je na sastanku dogovoreno najavio “kako će SDA i HDZ BiH koordinirati aktivnosti u određenim opštinama”. 

Dogovorili smo da na lokalnim izborima, odnosno u opštinama gdje Hrvati i Bošnjaci čine manjinu, koordiniramo aktivnosti i da zajednički faktički nastupimo na lokalnim izborima.

Bakir Izetbegović, 07.11.2019.

Istinomjer će pratiti da li će, kako je naveo Bakir Izetbegović, SDA i HDZ BiH “u opštinama gdje Hrvati i Bošnjaci čine manjinu”, zajednički nastupiti na narednim lokalnim izborima.

(Istinomjer.ba)

Uskoro počinje rekonstrukcija mosta i izgradnja kružnog toka u Goraždu

Govoreći o planovima za 2020. godinu u Goraždu iz JP Ceste Federacije BiH najavili su dva značajna projekta za ovaj...

Funkcionisanje Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje uslovljeno entitetskim glasanjem

Demokratska fronta (DF) pokrenula je inicijativu kojom od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) traži da izabere svoje predstavnike u delegaciju ovog zakonodavnog tijela u...Koliko prioriteta iz Mišljenja EK će biti realizovano do maja?

Na konferenciji za novinare na kojoj je Republika Hrvatska predstavila prioritete svog predsjedavanja Vijećem Evropske unije u narednom periodu, direktor Direkcije za evropske integracije BiH (DEI),...