Najava zajedničkog nastupa “gdje Hrvati i Bošnjaci čine manjinu”

Jedna od tema nedavno održanog sastanka između delegacija SDA i HDZ-a BiH koje su predvodili predsjednici ovih političkih partija, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, bili su i lokalni izbori koji bi trebali biti održani naredne godine.

S tim u vezi, Izetbegović je iznoseći šta je na sastanku dogovoreno najavio “kako će SDA i HDZ BiH koordinirati aktivnosti u određenim opštinama”. 

Dogovorili smo da na lokalnim izborima, odnosno u opštinama gdje Hrvati i Bošnjaci čine manjinu, koordiniramo aktivnosti i da zajednički faktički nastupimo na lokalnim izborima.

Bakir Izetbegović, 07.11.2019.

Istinomjer će pratiti da li će, kako je naveo Bakir Izetbegović, SDA i HDZ BiH “u opštinama gdje Hrvati i Bošnjaci čine manjinu”, zajednički nastupiti na narednim lokalnim izborima.

(Istinomjer.ba)

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić: “Da li je 12. ili 21. stoljeće?”

Nakon što je zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, Sabina Ćudić na nedavno održanoj press...

Grad Bijeljina: Treća godina mandata gradonačelnika Miće Mićića

Tokom treće godine mandata gradonačelnika Bijeljine, Miće Mićića napravljen je određeni pomak u pogledu ispunjavanja datih obećanja u odnosu na prethodnu godinu. Tako je od ukupno trideset, u cjelini...Gradonačelnik Kasumović obećao veću podršku zeničkim penzionerima u 2020. godini

Nakon nedavno održanog sastanka Gradske uprave Zenice sa predstavnicima Udruženja penzionera konstatovano je da Grad Zenica “u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti poduzima maksimalne napore” da...