Nedosljedno

Mir, mir, mir, niko nije kriv

Zlatko Lagumdžija i Fahrudin Radončić
Zlatko Lagumdžija i Fahrudin Radončić

“Ovo su četiri presude za ono što ste lagali o meni, a evo još tri koje ste izgubili zato što ste me stavljali na sud za ono što sam govorio za vas, da ste mafijaš, reketaš i sl.”

Zlatko Lagumdžija Fahrudinu Radončiću (FTV, 60 minuta, septembar, 2010. godine)

“Njegova imperija laži i zla je nastala, u velikoj mjeri, na kukavičluku i podaničkom mentalitetu naše kvazielite, koja je spremna da za mrvicu dnevne slave čini kompromise i ponaša se tako što ide ‘krmku niz dlaku’. Njegova nenormalna potreba da kreira vlast po svojoj mjeri ima jednu namjeru – da po svaku cijenu zaštiti svoju na ratu sumnjivo stečenu imovinu”, rekao je Lagumdžija o Radončiću

(BH Dani, 24.novembar, 2006. godine)

Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija predložio je danas predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi da ministar sigurnosti bude Fahrudin Radončić, ministar odbrane Zekerijah Osmić, a zamjenik ministra finansija i trezora Edita Đapo.

(klix.ba, 07.11.2012.)

Komentar:

Da se stvari na BH političkoj sceni mijenjaju brzinom svjetlosti i da je sve moguće, dokazuje i partnerstvo SDP-a i SBB-a, odnosno lidera ove dvije partije Zlatka Lagumdžije i Fahrudina Radončića, koji jedan o drugom u najmanju ruku nisu govorili lijepe stvari u prošlosti. Ipak stvari su se promijenile pa je usljed raspada koalicije SDP-a i SDA Lagumdžija bio primoran partnera potražiti u SBB-u i predložiti Fahrudina Radončića, ni manje ni više, nego na mjesto ministra sigurnosti BiH, što će vjerovatno podržati i ostale partije koje će uči u ponovni pokušaj kreiranja vlasti na državnm nivou. Bilo kako bilo, predlaganjem Radončića na ovu poziciju u Vijeću ministara Zlatko Lagumdžija nije ostao dosljedan svojim ranijim stavovima. Tako će čovjek kojeg je Lagumdžija u prošlosti počastio mnogim ne tako lijepim epitetima i protiv kojeg je vodio više sudskih postupaka, biti njegov kolega u izvršnoj vlasti.

(istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!