Najave

Ministar Šteta dao rokove za početak rekonstrukcije tramvajske pruge

Adnan Šteta, ministar saobraćaja u Vladi KS-a, gostujući u programu TVSA, naveo je realizaciju mnogih projekata koji su u ingerenciji ministarstva kojim rukovodi. Jedan od njih je i početak rekonstrukcije tramvajske pruge od Marijin Dvora do Ilidže.

Na proljeće nam kreće rekonstrukcija pruge, sredinom proljeća rekonstrukcija pruge Marijin Dvor – Ilidža. Planirano je da se radi između godinu i po i dvije. Ono što je bitno i što nemamo riješeno je, i to je nama obaveza u naredna 3-4 mjeseca da riješimo, kada krene rekonstrukcija pruge, ona će se raditi u šest etapa. Mi moramo imati zamjenska vozila, u ovom slučaju autobuse, kako građani ne bi osjetili toliko promjenu dok se radi. Mi nemamo dovoljno vozila za redovne, a kamoli vanredne stvari.

Adnan Šteta, 8. 1. 2021.

Podsjećamo, u junu 2020. godine raspisan je međunarodni tender za rekonstrukciju tramvajske pruge, a krajem decembra 2020. godine iz Vlade KS-a saopćeno je da je u toku evaluacija pristiglih ponuda za navedeni projekat.

Istinomjer će pratiti da li će radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge od Ilidže do Marijin Dvora, kako je to ministar Šteta najavio, započeti sredinom proljeća ove godine.

 

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!