Radi se na tome

Ministar Kljajić zadovoljan dinamikom gradnje Policijske stanice u Bužimu

Krajem novembra 2020. godine, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) naglašeno je, pored ostalog, da je jedan od prioriteta u narednom periodu izgradnja objekta Policijske stanice Bužim.

Kako je navedeno, vrijednost projekta je 1,1 miliona maraka, a ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić, tom prilikom je izjavio:

I pored pandemije i svih tih stvari završili smo konačno tendersku proceduru za novu stanicu policije u Bužimu, tako da ćemo ako nam vremenski uslovi dozvole ove godine krenuti sa radovima.

Nermin Kljajić, 20.11.2020.

Ugovor sa izvođačem radova za izgradnju objekta Policijske stanice u općini Bužim, vrijedan 1.111.000 KM sa PDV-om, potpisan je u Bihaću 29.12.2020. godine, a tom prilikom ministar Kljajić je podsjetio da je to jedan od prioriteta ministarstva na čijem je čelu, te naglasio da očekuje da će radovi biti završeni 2021. godine:

Ono što očekujemo jeste da će ove godine (2021) biti taj objekt izgrađen, i da će naši policijski službenici dobiti odlične uslove za rad.

Nermin Kljajić, 29.12.2020.

Ministar Kljajić je u sklopu svoje posjete Bužimu, 6.9.2021. godine, obišao i radove na izgradnji novog objekta Policijske stanice u toj općini te, kako je navedeno, izrazio zadovoljstvo do sada urađenim.

Tom prilikom je konstatovano da radovi idu planiranom dinamikom, da je urađeno prizemlje, te da se ovih dana pristupilo radovima na prvoj etaži nove zgrade, ali i da će ovaj projekat bit okončan u proljeće naredne godine.

S obzirom na do sada urađeno na izgradnji nove Policijske stanice u Bužimu, Istinomjer će obećanju ministra unutrašnjih poslova USK Nermina Kljajića iz decembra 2020. godine, da očekuje da će ovaj objekat biti izgrađen 2021. godine, dati ocjenu radi se na tome, te ćemo nastaviti pratiti dinamiku implementacije ovoga projekta.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!