Međunarodni aerodrom Sarajevo: Uspostavljene nove avio linije

Govoreći o dinamici radova na izgradnji novih putničkih terminala, a s ciljem modernizacije aerodroma, generalni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Armin Kajmaković nedavno je najavio i uspostavljanje novih avio linija.

Glasnogovornica J.P. Međunarodni aerodrom “Sarajevo”, Sanja Bagarić-Arnaut za Istinomjer je precizirala o kakvim novitetima je riječ kada je upitanju uvođenje novih avio linija, počev od mjeseca juna tekuće godine.Radi se o najavama novih letova, koje najavljuju i predstavnici ovih kompanija. Eurowings  koji već povezuje glavni grad Bosne i Hercegovine sa Kelnom i Štutgartom, od 3. lipnja bi trebali uvesti i redovnu liniju za Berlin tri puta tjedno. Ova linija je već uvrštena u ljetni red letenja. Letovi će najprije biti organizirani ponedjeljkom i petkom, a od 30.lipnja  bit će uveden treći let nedjeljom. Flynas iz Saudijske Arabije također najavljuje od 2. lipnja do 30. kolovoza, tri puta tjedno letove na relaciji Riyadh – Sarajevo, srijedom, petkom i nedjeljom. Uspostave ove linije je još u fazi pregovora sa ovom kompanijom.

Sanja Bagarić- Arnaut, glasnogovornica J.P. Međunarodni aerodrom “Sarajevo”, 10.05.2019.

Također, tada je najavljena  i uspostava avio linije na relaciji Athena- Sarajevo, te let do Kuwait City-ja. Kako je i najavljeno u red letenja Međunarodnog aerodroma Sarajevo uvršteni su letovi za Riyad, Dubai i Berlin. Na zvaničnoj web stranici grčke zrakoplovne kompanije Agean Airlines moguće je rezervirati karte za letove od  Athene do Sarajeva, od 13. juna do sredine septembra. Posredstvom  bh. kompanija FlyBosnia moguće je rezervirati karte za Kuwait City.

Ovim Istinomjer obećanju Armina Kajmakovića, generalnog direktora sarajevskog aerodroma koji je najavio nove letove počev od prvog juna ove godine daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

15 raseljenih i izbjeglih porodica u Bileći dobilo krov nad glavom

Početkom marta 2018. godine ozvaničen je početak realizacije projekta izgradnje stambene zgrade za 15 porodica...

Radovi na poddionici Buna-Počitelj odvijaju se “zadovoljavajućom dinamikom”

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislava Bevande kao izvođača radova, te Denisa...Jedinstvene “beskontaktne kartice” i “elektronski čitači” još uvijek nisu u primjeni

Vlada Kantona Sarajevo je 29. marta ove godine, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela zaključak kojim je obavezala KJKP Gras i Centrotrans - Eurolines da omoguće korisnicima prevoza...