Ispunjeno

Međunarodni aerodrom Sarajevo: Uspostavljene nove avio linije

Govoreći o dinamici radova na izgradnji novih putničkih terminala, a s ciljem modernizacije aerodroma, generalni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Armin Kajmaković nedavno je najavio i uspostavljanje novih avio linija.

Glasnogovornica J.P. Međunarodni aerodrom “Sarajevo”, Sanja Bagarić-Arnaut za Istinomjer je precizirala o kakvim novitetima je riječ kada je upitanju uvođenje novih avio linija, počev od mjeseca juna tekuće godine.Radi se o najavama novih letova, koje najavljuju i predstavnici ovih kompanija. Eurowings koji već povezuje glavni grad Bosne i Hercegovine sa Kelnom i Štutgartom, od 3. lipnja bi trebali uvesti i redovnu liniju za Berlin tri puta tjedno. Ova linija je već uvrštena u ljetni red letenja. Letovi će najprije biti organizirani ponedjeljkom i petkom, a od 30.lipnja bit će uveden treći let nedjeljom. Flynas iz Saudijske Arabije također najavljuje od 2. lipnja do 30. kolovoza, tri puta tjedno letove na relaciji Riyadh – Sarajevo, srijedom, petkom i nedjeljom. Uspostave ove linije je još u fazi pregovora sa ovom kompanijom.

Sanja Bagarić- Arnaut, glasnogovornica J.P. Međunarodni aerodrom “Sarajevo”, 10.05.2019.

Također, tada je najavljena i uspostava avio linije na relaciji Athena- Sarajevo, te let do Kuwait City-ja. Kako je i najavljeno u red letenja Međunarodnog aerodroma Sarajevo uvršteni su letovi za Riyad, Dubai i Berlin. Na zvaničnoj web stranici grčke zrakoplovne kompanije Agean Airlines moguće je rezervirati karte za letove od Athene do Sarajeva, od 13. juna do sredine septembra. Posredstvom bh. kompanija FlyBosnia moguće je rezervirati karte za Kuwait City.

Ovim Istinomjer obećanju Armina Kajmakovića, generalnog direktora sarajevskog aerodroma koji je najavio nove letove počev od prvog juna ove godine daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!