Međunarodni aerodrom Sarajevo: Uspostavljene nove avio linije

Govoreći o dinamici radova na izgradnji novih putničkih terminala, a s ciljem modernizacije aerodroma, generalni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Armin Kajmaković nedavno je najavio i uspostavljanje novih avio linija.

Glasnogovornica J.P. Međunarodni aerodrom “Sarajevo”, Sanja Bagarić-Arnaut za Istinomjer je precizirala o kakvim novitetima je riječ kada je upitanju uvođenje novih avio linija, počev od mjeseca juna tekuće godine.Radi se o najavama novih letova, koje najavljuju i predstavnici ovih kompanija. Eurowings  koji već povezuje glavni grad Bosne i Hercegovine sa Kelnom i Štutgartom, od 3. lipnja bi trebali uvesti i redovnu liniju za Berlin tri puta tjedno. Ova linija je već uvrštena u ljetni red letenja. Letovi će najprije biti organizirani ponedjeljkom i petkom, a od 30.lipnja  bit će uveden treći let nedjeljom. Flynas iz Saudijske Arabije također najavljuje od 2. lipnja do 30. kolovoza, tri puta tjedno letove na relaciji Riyadh – Sarajevo, srijedom, petkom i nedjeljom. Uspostave ove linije je još u fazi pregovora sa ovom kompanijom.

Sanja Bagarić- Arnaut, glasnogovornica J.P. Međunarodni aerodrom “Sarajevo”, 10.05.2019.

Također, tada je najavljena  i uspostava avio linije na relaciji Athena- Sarajevo, te let do Kuwait City-ja. Kako je i najavljeno u red letenja Međunarodnog aerodroma Sarajevo uvršteni su letovi za Riyad, Dubai i Berlin. Na zvaničnoj web stranici grčke zrakoplovne kompanije Agean Airlines moguće je rezervirati karte za letove od  Athene do Sarajeva, od 13. juna do sredine septembra. Posredstvom  bh. kompanija FlyBosnia moguće je rezervirati karte za Kuwait City.

Ovim Istinomjer obećanju Armina Kajmakovića, generalnog direktora sarajevskog aerodroma koji je najavio nove letove počev od prvog juna ove godine daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH – Ista meta isto odstojanje

Odluke koje su u pravcu integracija u NATO donesene od strane nadležnih institucija na državnom nivou, o kojima je...

Dodik još jednom ustvrdio da je Vijeće ministara BiH pomoćni organ Predsjedništva BiH

Nakon što je otkazana vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je trebalo biti raspravljano o imenovanju mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik još...Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre "u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako...