Međunarodna autobuska stanica u Brodu

Načelnik Opštine Brod, Ilija Jovičić sa predstavnicima preduzeća ATP ”Brod” potpisao je Ugovor za igradnju savremene međunarodne autobuske stanice, koja će, kako je predviđeno Prostornim planom Opštine, biti izgrađena na lokaciji između TC ”Tropik” i benzinske pumpe ”Ina”.

jovicic

Radovi će početi u najskorije vrijeme, a prema potpisanom Ugovoru, rok za završetak izgradnje je 20. oktobar 2020. godine. Ovim će Brod dobiti modernu autobusku stanicu kakvu i zaslužuje ova lokalna zajednica i njeni građani.

Ilija Jovičić, 19.07.2019.

Kako je to najavio i načelnik Jovičić, pripremni radovi na raščišćavanju terena na navedenom lokaciji počeli su krajem jula ove godine, a kraj radova se očekuje naredne godine.

Za učinjene korake u vezi realizacije projekta izgradnje međunarodne autobuske stanice u Brodu, načelnik Jovičić od Istinomjera dobija ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo pratiti da li će radovi biti okončani u predviđenom roku.

(Istinomjer.ba)

Najavljena i skora sanacija rasvjete Bijele tabije

Reagujući na pismo pod naslovom “Pismo prof. Sanković gradonačelniku Skaki povodom davanja na korištenje dijela...

U toku su radovi na modernizaciji parking prostora u Općini Novi Grad

Općina Novi Grad Sarajevo započela je sa realizacijom projekta kojim bi se mogao riješiti problem loše ili nikako osvijetljenih parking prostora na području ove općine koji je već dugi niz godina...Uskoro “Park mira” na mjestu devastiranog dječijeg igrališta

U toku su radovi na izgradnji velikog dječijeg igrališta simboličnog naziva “Park mira” na Darivi, u Aleji ambasadora čiju je izgradnju Općina Stari Grad najavila krajem prošle godine. Ovaj...