Međunarodna autobuska stanica u Brodu

Načelnik Opštine Brod, Ilija Jovičić sa predstavnicima preduzeća ATP ”Brod” potpisao je Ugovor za igradnju savremene međunarodne autobuske stanice, koja će, kako je predviđeno Prostornim planom Opštine, biti izgrađena na lokaciji između TC ”Tropik” i benzinske pumpe ”Ina”.

jovicic

Radovi će početi u najskorije vrijeme, a prema potpisanom Ugovoru, rok za završetak izgradnje je 20. oktobar 2020. godine. Ovim će Brod dobiti modernu autobusku stanicu kakvu i zaslužuje ova lokalna zajednica i njeni građani.

Ilija Jovičić, 19.07.2019.

Kako je to najavio i načelnik Jovičić, pripremni radovi na raščišćavanju terena na navedenom lokaciji počeli su krajem jula ove godine, a kraj radova se očekuje naredne godine.

Za učinjene korake u vezi realizacije projekta izgradnje međunarodne autobuske stanice u Brodu, načelnik Jovičić od Istinomjera dobija ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo pratiti da li će radovi biti okončani u predviđenom roku.

(Istinomjer.ba)

Prihvaćen zajam za nabavku novih trolejbusa

Prezentirajući bosanskohercegovačkoj javnosti aktivnosti i rezultate Vlade Kantona Sarajevo (KS) u prvih 100 dana...

Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre "u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako...

Kakanj: Završeni radovi na rekonstrukciji dijela dotrajale mreže daljinskog grijanja

U maju ove godine iz Općine Kakanj je saopćeno da će lokalne vlasti nastaviti sa realizacijom projekta rekonstrukcije dotrajale mreže daljinskog grijanja na području ove općine. Krajem maja...