Neispunjeno

Međunarodna autobuska stanica u Brodu

Kada je u julu 2019. godine najavljena izgradnja moderne međunarodne autobuske stanice u opštini Brod, načelnik Ilija Jovičić istakao je da je rok za okončanje radova na ovom projektu 20. 10. 2020. godine.

U julu 2019. godine, načelnik Opštine Brod Ilija Jovičić, sa predstavnicima preduzeća ATP “Brod”, potpisao je ugovor za izgradnju savremene međunarodne autobuske stanice, koja će, kako je predviđeno Prostornim planom Opštine Brod, biti izgrađena na lokaciji između Tržnog centra Tropic i benzinske pumpe Ina.

Radovi će početi u najskorije vrijeme, a prema potpisanom ugovoru, rok za završetak izgradnje je 20. oktobar 2020. godine. Ovim će Brod dobiti modernu autobusku stanicu, kakvu i zaslužuju ova lokalna zajednica i njeni građani.

Ilija Jovičić, 19. 7. 2019.

Kako je to najavio načelnik Jovičić, pripremni radovi na raščišćavanju terena na navedenoj lokaciji počeli su krajem jula 2019. godine.

U septembru 2020. godine, Istinomjer je kontaktirao Opštinu Brod iz koje su nas za sve dalje upite uputili na preduzeće ATP “Brod”, iz kojeg su saopćili da su radovi na pripremi terena za izgradnju počeli na vrijeme, “ali nažalost, samo nasipanje terena se pokazalo kao veći poduhvat nego što je na početku planirano”.

Teren, nakon što je očišćen od rastinja, pokazao se močvarnim, a i dosta niskim u odnosu na magistralu, tj. ulicu. Preko 500 kamiona materijala je iskorišteno za nasipanje i ravnanje terena i taj proces je oduzeo više vremena nego što je planirano. Na radove je takođe uticala i situacija sa pandemijom COVID-19 virusa, koja je negativno uticala ne samo na našu firmu i poslovne poduhvate, nego i uopšte na ekonomiju BiH i svijeta. Radovi na izgradnji, iako dosta usporeni, traju i dalje, i za 17. 9. 2020. je planiran početak izlivanja temelja, kao i montiranja metalne konstrukcije objekta. Prvobitni rok za završetak radova će biti probijen, to ne možemo izbjeći, ali se nadamo da će ukupno kašnjenje izgradnje biti minimalno.

ATP “Brod”, 8. 9. 2020.

U novembru 2020. godine iz ATP-a “Brod” saopćili su da će grubi radovi na objektu biti završeni do Nove godine.

Radovi na izgradnji objekta su započeli 17. 9. 2020. godine. Temelji su izliveni, okolni teren se i dalje nasipa i ravna sa visinom magistralnog puta, stope za noseće stubove su postavljene, a firma MetalProm iz Dervente je završila pravljenje metalne konstrukcije čije postavljanje se očekuje čim vremenski uslovi dopuste. Ukoliko ne bude nekakvih neplaniranih zastoja, očekujemo da će grubi radovi na objektu biti završeni do nove godine.

ATP “Brod”, 20. 11. 2020.

S obzirom na činjenicu da radovi nisu okončani do 20. 10. 2020. godine, kako je to u julu 2019. godine najavio još uvijek aktuelni načelnik Opštine Brod Ilija Jovičić, Istinomjer će njegovo obećanje ocijeniti neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!