Nedosljedno

“Mali znak pažnje od vašeg gradonačelnika”

Grad Banjaluka najavio je 6. marta početak kampanje podizanja svijesti o prevenciji širenja zaraze novim koronavirusom pod nazivom “Disciplinom do zdravlja”.

Kako je navedeno u informaciji na zvaničnoj internet-stranici Grada Banjaluka, tokom kampanje sugrađanima će biti dijeljeni leci sa uputstvima i preporukama o tome kako se zaštititi od novog koronavirusa, kako bi se skrenula pažnja na poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Pripremljeni su leci sa uputstvima i preporukama o tome kako se zaštiti od virusa korona, koji će biti podijeljeni sugrađanima kako bi im se i na taj način skrenula pažnja da je ključno poštovanje propisanih epidemioloških mjera odnosno nošenje maske, držanje distance i pojačana higijena. Mjere se donose kako bi se spriječilo širenje virusa, a samim poštovanjem mjera štitimo kako sebe, tako i druge ljude u našem okruženju. Disciplina je mnogim državama bila ključna u borbi protiv korona virusa, tako i mi samo čvrstom disciplinom i pridržavanjem propisanih mjera, možemo doći do cilja.

Grad Banjaluka, 6. 3. 2021.

Foto: Grad Banjaluka

Samo dva dana nakon najave kampanje, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je na ulicama ovog grada, dijeleći sugrađankama cvijeće povodom 8. marta, lično kršio epidemiološke mjere na čije poštivanje poziva Gradska uprava na čijem je čelu. Kako se vidi iz videoklipa koji je objavio na svom profilu na društvenoj mreži Facebook, Stanivuković je komunicirao sa građanima bez poštivanja distance, bez maske na licu, ostvarujući bliske kontakte.

Izvor: Draško Stanivuković, Facebook profil, 8. 3. 2021.

Stanivuković je istog dana podijelio cvijeće i novinarkama i radnicama u Gradskoj upravi.

Narednog dana na ulicama Banjaluke mogla se vidjeti potpuno druga slika. Predstavnici Grada Banjaluka, noseći maske i držeći distancu, kroz razgovor i dijeljenje informativnih letaka, sugrađanima su skretali pažnju na važnost pridržavanja propisanih epidemioloških mjera.

Veoma je važno da se pridržavamo mjera, nosimo maske, održavamo fizičku distancu, redovno mjerimo temperaturu i slično. Samo na ovaj način, preventivnim djelovanjem, možemo sačuvati ne samo sebe, nego i drage ljude u našem okruženju.

Danijela Kajkut, Odjeljenje za zdravstvo, omladinu i sport Grada Banjaluka, 9. 3. 2021.

S obzirom na činjenicu da je samo dva dana nakon najave kampanje “Disciplinom do zdravlja” gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković lično kršio mjere čije provođenje zagovara uprava grada na čijem je čelu, Istinomjer će mu s tim u vezi dati ocjenu nedosljedno.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!