Liberalna stranka pouzdan partner SDA u BPK Goražde

Netom nakon što su potvrđeni zvanični rezultati Opštih izbora 2018. godine, zastupnik Liberalne stranke u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Rasim Mujagić iz Liberalne stranke (LS) nije imao dilemu sa kim ova stranka treba koalirati u narednom periodu.

Liberali ne dogovaraju koaliciju, ali ona je neminovna i neizostavna. To je Liberalna stranka, SDA i ovi drugi koji su otišli da vide šta se radi na sastanku br.1.

Rasim Mujagić, 05.11.2018.

U skladu sa iznesenim stavom, LS nije bio dio prvobitno uspostavljene većine u Skupštini BPK Goražde okupljene oko “Bh bloka”, a koju kako je poznato, nije činila ni Stranka demokratske akcije (SDA).

No, nedugo zatim, na vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde održanoj 14.01.2019. godine stavljene su van snage odluke o izboru privremene Komisije za budžet, finansije i administrativna pitanja i privremene Komisije za izbor i imenovanja Skupštine BPK Goražde koje je prethodno imenovao Građanski blok.

Time je uspostavljena nova većina od 13 poslanika koju su pored ostalih činile i SDA i LS.

Da je LS pouzdan partner SDA, Mujagić je još jednom potvrdio na početku novog kruga pregovora oko uspostave vlasti u BPK Goražde započetih ovaj put na inicijativu SDA.

LS će biti u poziciji jer od samog početka idemo sa SDA i nismo se nikada odvojili i sulude su priče da ćemo biti izbačeni jer nema niko snage da izbaci naših pet poslanika. U raspletu očekujemo da se ovo završi onako kako je trebalo od samog starta, ali politika je takva, da mogućnost da se zapetljava pa onda da se to otpetljava.

Rasim Mujagić, 28.01.2019.

Obzirom da od samog početka preocesa uspostave vlasti u BPK Goražde, Rasim Mujagić nema dilemu kada se radi o koalicionom partnerstvu LS i SDA, njegov stav po tom pitanju Istinomjer ocjenjuje dosljednim.

(Istinomjer.ba)

Konsultacije o sazivu novog Vijeća ministara BiH na čekanju

Nakon što je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH imenovao Zorana Tegeltiju na poziciju predsjedavajućeg Vijeća...

Stvaranje uslova za promjenu sistema sufinansiranja sportskih događaja i udruženja

Aktuelni gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić je u svom predizbornom programu uoči Lokanih izbora 2016. godine kao jedan od ciljeva naveo i "Promjenu sistema sufinansiranja sportskih događaja i...Jesen prođe, novog Zakona o Danu Republike Srpske još nema

Početkom aprila tekuće godine predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik izjavio je “da će Republika Srpska na jesen donijeti novi zakon kojim će se ponoviti da se 9. januar slavi kao Dan Republike Srpske”....