Liberalna stranka pouzdan partner SDA u BPK Goražde

Netom nakon što su potvrđeni zvanični rezultati Opštih izbora 2018. godine, zastupnik Liberalne stranke u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Rasim Mujagić iz Liberalne stranke (LS) nije imao dilemu sa kim ova stranka treba koalirati u narednom periodu.

Liberali ne dogovaraju koaliciju, ali ona je neminovna i neizostavna. To je Liberalna stranka, SDA i ovi drugi koji su otišli da vide šta se radi na sastanku br.1.

Rasim Mujagić, 05.11.2018.

U skladu sa iznesenim stavom, LS nije bio dio prvobitno uspostavljene većine u Skupštini BPK Goražde okupljene oko “Bh bloka”, a koju kako je poznato, nije činila ni Stranka demokratske akcije (SDA).

No, nedugo zatim, na vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde održanoj 14.01.2019. godine stavljene su van snage odluke o izboru privremene Komisije za budžet, finansije i administrativna pitanja i privremene Komisije za izbor i imenovanja Skupštine BPK Goražde koje je prethodno imenovao Građanski blok.

Time je uspostavljena nova većina od 13 poslanika koju su pored ostalih činile i SDA i LS.

Da je LS pouzdan partner SDA, Mujagić je još jednom potvrdio na početku novog kruga pregovora oko uspostave vlasti u BPK Goražde započetih ovaj put na inicijativu SDA.

LS će biti u poziciji jer od samog početka idemo sa SDA i nismo se nikada odvojili i sulude su priče da ćemo biti izbačeni jer nema niko snage da izbaci naših pet poslanika. U raspletu očekujemo da se ovo završi onako kako je trebalo od samog starta, ali politika je takva, da mogućnost da se zapetljava pa onda da se to otpetljava.

Rasim Mujagić, 28.01.2019.

Obzirom da od samog početka preocesa uspostave vlasti u BPK Goražde, Rasim Mujagić nema dilemu kada se radi o koalicionom partnerstvu LS i SDA, njegov stav po tom pitanju Istinomjer ocjenjuje dosljednim.

(Istinomjer.ba)

Skupština Srenjobosanskog kantona imenovala novu Vladu koju predvodi SDA

U skladu sa prethodnim najavama predsjednika Kantonalnog odbora SBK SDA, Asima Mekića na sjednici Skupštine SBK koja je...

Popunjenost Kluba Srba u prošlim sazivima Doma naroda PF BiH i trenutni problemi

Kada je u pitanju konstituisanje Doma naroda Parlamenta Federacije BiH nakon Opštih izbora 2018. godine, kako je rekao Radmanović, problemi u smislu popunjavanja Kluba delegata iz reda srpskog naroda...

Otvorena nova policijska zgrada u Doboju

Načelnik Policijske uprave Doboj, Dmitar Vračar je 25.12.2018. godine najavio da će pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja i Policijske stanice Doboj 1 veoma brzo biti smješteni u...