Neispunjeno

Kvesićevo treće obećanje vezano za početak gradnje Klinike za dječje bolesti u Mostaru

Inicijativa koju je najavio ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Ante Kvesić naglašavajući još tada da njena “izgradnja trebala početi za nekoliko mjeseci”, datira još od početka 2015. godine.

Inicijativa koju je najavio ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Ante Kvesić naglašavajući još tada da bi njena “izgradnja trebala početi za nekoliko mjeseci”, datira još od početka 2015. godine

Međutim, gradnja nije počela ni do jula 2017. godine, kada je Kvesić dao novo obećanje vezano za termin početka radova na izgradnji Klinike za dječje bolesti u Mostaru:

Koliko je meni poznato, ostalo je još nekoliko tjedana birokratskih aktivnosti koje su nužne kako bi se svu dokumentaciju pripremilo i sve odlučeno provelo u djelo. Ako ne bude nekih novih smetnji, a ne bi ih više smjelo biti, očekujem kako bi radovi na objektu trebali početi u listopadu.

Ante Kvesić, 27.07.2018.

Gradnja nije počela u listopadu 2017. godine, ali, od najava gradnje i iznalaženja načina da ona počne se nije odustalo. Tako je početkom ove godine Vlada Federacije BiH odobrila realizaciju kredita od Saudijske Arabije za zdravstvene institucije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu u iznosu od 33 miliona KM od kojih se 22 miliona odnosi na izgradnju zgrade za Kliniku za dječje bolesti u Mostaru. Tim povodom je Kesić krajem aprila ove godine izjavio:

Nakon odobravanja kredita i potpisivanja sporazuma sa Saudijcima, bit će raspisan natječaj, a radovi na izgradnji bolnice mogli bi početi već u rujnu ili listopadu ove godine.

Ante Kvesić, 22.04.2018.

Kako se danas navodi, “prošlog tjedna ministar finansija i trezora BiH, Vjekoslav Bevanda je s predstavnicima saudijskog fonda potpisao potrebne dokumente koji predstavljaju zadnju fazu birokratske procedure u tom projektu. Još prije nekoliko mjeseci Sveučilišna klinička bolnica Mostar poslala je tekst natječaja na uvid saudijskim kreditorima i očekuje se svaki dan povratna informacija.”

Obećanje ravnatelja Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Ante Kvesića da će gradnja Klinike za dječje bolesti u Mostaru početi 2015. godine, kao i ono oktobra 2017. godine, Istinomjer ocjenjuje neispunjenim, uz napomenu da ćemo pratiti da li će posljednje njegovo obećanje da će gradnja pomenutog objekta “započeti u rujnu ili listopadu ove godine” biti ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!