KS: Otvaranje centara za korisnike komunalnih usluga

Otvaranje centara za korisnike komunalnih usluga u Kantonu Sarajevo, gdje bi građani/ke mogli na jednom mjestu plaćati, bez provizije, račune za grijanje, komunalne usluge i vodovod i kanalizaciju, nadležni su najavili još 2016. godine. Od tada, do danas, od najavljena 4 komunalna centra otvorena su dva.

Podsjećamo, otvaranje komunalnih centara najavljuje se još od 2016. godine.

Vrlo brzo ćemo krenuti u realizaciju ovog projekta i to će biti prvi takav centar u Kantonu. Osim bolje usluge građanima, biće omogućeno i kvalitetnije praćenje naplate komunalnih usluga ‘Sarajevo-gasa’, ‘Vodovoda’, ‘Toplana’ i  ‘Rada”, dok  preduzeća ‘Tržnice’, ‘Pokop’ i ‘Park’ nemaju taj individualni dio komunalne potrošnje i oni će biti organizirani na drugi način.

Senad Hasanspahić, ministar komunalne privrede i infarstrukture KS, 25.05.2016.

Nakon godinu i po, koliko je prošlo od prvobitne najave ministra komunalne privrede i infarstrukture KS, Senada Hasanspahića, krajem 2017. godine zvanično je otvoren prvi Centar za korisnike komunalnih usluga u sarajevskoj Općini Novo Sarajevo. Tada je Hasanspahić najavio da će i građani/ke drugih sarajevskih općina uskoro moći plaćati račune na jednom mjestu.

U narednoj 2018. godini planiramo otvoriti još nekoliko komunalnih centara i to na području općina Ilidža, Stari Grad i Vogošća.

Senad Hasanspahić, ministar komunalne privrede i infarstrukture KS, 18.12.2017.

Nakon Novog Sarajeva, i građani Vogošće su 23.11.2018. godine dobili Centar za plaćanje komunalnih usluga.

Na otvorenju komunalnog Centra u Vogošći, još uvijek aktuelni resorni ministar, Senad Hasanspahić rekao je da će iduće godine biti otvorena još dva centra.

Nadam se početkom naredne godine da će još jedan komunalni centar ugledati svjetlo dana, na Ilidži, a potom i u Starom gradu, onako kako smo to i planirali.

Senad Hasanspahić, ministar komunalne privrede i infarstrukture KS, 23.11.2018.

Za otvaranje dva, od ukupno četiri najavljena komunalna centra u ovoj godini, Senad Hasanspahić dobija ocjenu djelimično ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Ambasadore BiH imenuje, postavlja, opoziva i razrješava Predsjedništvo BiH

Najavljujući prvu radnu sjednicu Predsjedništva BiH, sa dnevnim redom od “50 tačaka, od kojih je jedna smjena...

Nije isto imati tri ili četiri delegata u Domu naroda PS BiH

Kada kvorum za rad Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH postoji, četiri delegata od ukupno pet koji dolaze iz RS čine više od dvije trećine delegata iz tog entiteta, te ukoliko glasaju “protiv”...Čubrilović osniva novu stranku

Inicijativni odbor za osnivanje nove stranke, koja nastaje primarno od bivših članova DNS-a, odlučio je da njena osnivačka skupština bude održana 22. decembra ove godine. Nakon što je...