KS: Otvaranje centara za korisnike komunalnih usluga

Otvaranje centara za korisnike komunalnih usluga u Kantonu Sarajevo, gdje bi građani/ke mogli na jednom mjestu plaćati, bez provizije, račune za grijanje, komunalne usluge i vodovod i kanalizaciju, nadležni su najavili još 2016. godine. Od tada, do danas, od najavljena 4 komunalna centra otvoren je samo jedan.

Podsjećamo, otvaranje komunalnih centara najavljuje se još od 2016. godine.

Vrlo brzo ćemo krenuti u realizaciju ovog projekta i to će biti prvi takav centar u Kantonu. Osim bolje usluge građanima, biće omogućeno i kvalitetnije praćenje naplate komunalnih usluga ‘Sarajevo-gasa’, ‘Vodovoda’, ‘Toplana’ i  ‘Rada”, dok  preduzeća ‘Tržnice’, ‘Pokop’ i ‘Park’ nemaju taj individualni dio komunalne potrošnje i oni će biti organizirani na drugi način.

Senad Hasanspahić, ministar komunalne privrede i infarstrukture KS, 25.05.2016.

Nakon godinu i po, koliko je prošlo od prvobitne najave ministra komunalne privrede i infarstrukture KS, Senada Hasanspahića, krajem 2017. godine zvanično je otvoren prvi Centar za korisnike komunalnih usluga u sarajevskoj Općini Novo Sarajevo. Tada je Hasanspahić najavio da će i građani/ke drugih sarajevskih općina uskoro moći plaćati račune na jednom mjestu.

U narednoj 2018. godini planiramo otvoriti još nekoliko komunalnih centara i to na području općina Ilidža, Stari Grad i Vogošća.

Senad Hasanspahić, ministar komunalne privrede i infarstrukture KS, 18.12.2017.

U ovoj godini nije otvoren niti jedan novi komunalni centar. Za otvaranje jednog, od ukupno četiri najavljena komunalna centra, za vrijeme svog ministarskog mandata u odlazećoj Vladi KS, Senad Hasanspahić dobija ocjenu djelimično ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

SDA i 300.000 glasova

Obzirom da je još uvijek u toku formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini i dogovaranje koalicija na svim nivoima, i...

Posao parlamentarca – najbolje plaćen nerad

Opće poznato je da je jedan od najbolje plaćenih poslova u BiH posao državnog, odnosno entitetskog  parlamentarca. I dok se još uvijek formiraju vladajuće većine, dogovaraju koalicije na svim nivoima...


Radojičić stavio mandat na raspolaganje Gradskom odboru SNSD-a Banja Luka

Radojičić je ranije izrazio stav da “odgovorni za loše rezultate SDS-a treba da preuzmu odgovornost”, ali se osvrnuo i na rezultate SNSD-a, ističući da je zadovoljan ukupnim izbornim rezultatom ove...