Neispunjeno

Konaković: SDA ipak nije predložila mandatara Vlade KS

Dino KonakovićIstiče da je ovo teško vrijeme, te da svi teško žive, tako da nije nimalo laskavo mjesto mandatara, ali da onaj ko bude izabran morat će biti hrabar i imati kvalitetno rješenje da se greške poprave.

“Mi ćemo se ozbiljno i kontinuirano posvetiti ovoj problematici i odrediti svoj stav za dalje funkcioniranje vlasti u KS-u o formiranju nove vlasti i ponuditi neka nova, a i neka stara imena pošto smo vidjeli da to niko ozbiljno ne radi. Do kraja sedmice već ćemo početi realizovati taj projekt”, ustvrdio je Konaković.

(Fena, 11.03.2014.)

Konaković:

Nakon što je Premijer Vlade Kantona Sarajevo Suad Zeljković podnio ostavku dan nakon protesta održanih 7. februara ove godine, Vlada ovog kantona nalazi se u tehničkom mandatu. Gotovo dva mjeseca je prošlo, a ime mandatara koji će sastaviti novu Vladu još nije poznato.

SDP BiH je još početkom marta izrazio stav da sigurno neće ponuditi ime mandatara, dok je Predsjedavajuća skupštine KS Mirjana Malić kazala kako očekuje da mandatara predloži Plenum građana i građanki Sarajeva.

Predsjednik kluba poslanika SDA u Skupštini KS, Dino Konaković, 11. marta je pak najavio mogućnost da njegova stranka predloži mandatara za sastav nove kantonalne vlade, te je najavio skoru „realizaciju tog projekta“.

Od tog datuma prošle su tri sedmice, a SDA još uvijek nije izašla u javnost sa imenom kandidata, iako se u medijima špekulisalo da bi to “ime” mogao biti upravo sam Konaković.

Dakle, s obzirom da je Konaković najavio da će njegova stranka “ozbiljno i kontinuirano” raditi na formiranju nove kantonalne vlade, a da se to još uvijek nije dogodilo, možemo konstatovati i kako je njegovo obećanje ostalo neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!