Neistina

Kaplan: Ministar ne vidi što drugi vide

Salmir Kaplan

Salmir Kaplan

“Prije svega, želim naglasiti činjenicu da na parkingu ispred zgrade u kojoj živim ne postoji nikakva rampa za invalide. Da je autor fotografije napravio još par uradaka iz drugih uglova, jasno bi se vidjelo da nema nikakve rampe i da parkirani automobil nije ugrožavao prolazak niti automobila niti pješaka”, izjavio je Salmir Kaplan, ministar kulture i sporta FBiH.

(Klix.ba, 5. 2. 2013.)

Komentar:

Na fotografiji, koju je uslikao sugrađanin ministra kulture i sporta FBiH Salmira Kaplana, jasno se vidi pristup trotoaru za invalide preko kojeg je ministar parkirao svoj Hyundai ix35. Osim toga i bez fotografija iz drugih uglova, jasno se vidi da konstatacija da očigledno pogrešno parkiran automobil nije ugrožavao prolazak pješaka nije istinita, jer se i iz priloženog može vidjeti da se gotovo polovina ministrovog terenca nalazi na trotoaru.

Najmlađi ministar u Vladi FBiH, umjesto da, suočen sa jasnim dokazom o pogrešnom parkiranju, uputi izvinjenje komšijama, pokušava sprati odgovornost sa sebe i uvjeriti ih da ne vide dobro, čime u konačnici pokazuje da mu do onih koji su mu i omogućili da bude na svojoj trenutnoj poziciji, nije ni najmanje stalo.

Ako se ministar kulture ovako ponaša, za očekivati je da i građani i građanke daju sličan “doprinos”, te svakodnevno parkiraju svoje automobile na nedozvoljen način.

Pitajte Istinomjer!