Ispunjeno

Kanton Sarajevo dobija novih 200 policijskih službenika

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara, gostujući u programu TVSA sredinom maja ove godine, najavio je da će do kraja mjeseca biti raspisan konkurs za prijem novih policijskih službenika u KS-u.

Screenshot: TVSA

Sada ide 200 novih policijskih službenika, mislim da će u mjesecu maju biti raspisan konkurs za njih, onda treba još 100 mlađih inspektora. Samo treba donijeti jedan pravilnik, novi pravilnik za ovih 100 mlađih inspektora.

Aljoša Čampara, 17. 5. 2021.

Zadnjeg dana maja 2021. godine, Vlada KS-a informisala je javnost da je Ministarstvo unutrašnjih poslova KS-a objavilo javni konkurs za prijem 200 policijskih službenika, sa početnim činom „policajac“. Tom prilikom, resorni kantonalni ministar Admir Katica saopćio je sljedeće:

Ovo je važan dan za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Imat ćemo 200 novih policijskih službenika da se brinu o sigurnosti građana. Oni će proći obuku u okviru policijske akademije i nakon toga stupiti u službu i staviti se na raspolaganje u borbi protiv kriminala.

Admir Katica, 31. 5. 2021.

Tekst javnog konkursa možete pogledati ovdje.

S obzirom na to da je Ministarstvo unutrašnjih poslova KS-a do kraja maja raspisalo konkurs za prijem novih policijskih službenika, Istinomjer će obećanje Aljoše Čampare, da će u maju biti raspisan konkurs za 200 novih policijskih službenika, ocijeniti kao ispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

 

 

 

Pitajte Istinomjer!