Kakva je stranka SDA?

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Haris Zahiragić gostovao je u emisiji “Dan uživo” 3. oktobra 2023. godine. Tom je prilikom pojasnio kakva stranka SDA nije.

Upitan da li mu smeta kada Bakir Izetbegović kaže “da je stranka njegovo nasljeđe”, Zahiragić je odgovorio pojašnjenjem kakva je stranka SDA te iznio i svoje viđenje Izetbegovićeve izjave.

Nije uopšte tako rekao, gledao sam taj intervju (…) Da vam kažem, mi nismo klasična demokratska stranka, mi smo stranka koja vlast i poziciju u značajnoj, ima, naravno, i drugačijih raznih koji su to kockali, koji to tako nisu shvatali, da budemo do kraja otvoreni, ali mislim da je g. Izetbegović mislio da je preuzeo teret i emanet nasljeđa, teško u borbe gospodina Alije Izetbegovića i Tihića, dakle, nije on naslijedio k’o formalno pravno nasljeđe, kako mediji pokušavaju imputirati…

Haris Zahiragić (20:21), 3.10.2023.

Bakir Izetbegović je početkom septembra 2023. godine u intervjuu za TV AlArabya rekao: “Izbori su završeni. Stranka koju ja predstavljam, koja je najjača u BiH, koju sam ja faktički naslijedio od mog rahmetli oca Alije Izetbegovića, pobijedila je dominantno.”

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!