Kakva će biti sudbina inicijative za obustavu plata delegatima u PS BiH?

Blokada rada Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koja traje još od njegovog konstituisanja nakon Opštih izbora 2018. godine, tema je koja s pravom zaokuplja pažnju javnosti u Bosni i Hercegovini. O tome je, pored ostalog, u jednom od svojih nedavnih javnih istupa govorio i delegat SDA u tom zakonodavnom tijelu, Šemsudin Mehmedović.

Odgovarajući pozitivno na pitanje “da li bi nam bio i Visoki predstavnik taj koji bi trebao reći vratite ove pare, vratite novac koji ste dobijali ovih nekoliko mjeseci”, Mehmedović je na opasku voditelja N1 televizije “a zašto je vi ne bi sami donijeli” dodao:

Pa evo ja ću inicirati…ali mislite li da bi tako nešto prošlo? Pa ne možemo usvojiti ni dnevni red…

Šemsudin Mehmedović, 14.06.2019.

U skladu sa svojim obećanjem, Mehmedović je 18.06.2019. godine “podnio inicijativu u kojoj traži izmjenu Odluke Zajedničke administrativne komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH u smislu da se zastupnicima, dok traje blokada rada Zastupničkog doma PSBiH, obustave isplate plaće za svaki mjesec u kojem se ne održi bar jedna sjednica Zastupničkog doma PSBiH, kao i svim zastupnicima koji u tekućem mjesecu ne prisustvuju barem jednom zasjedanju.”

Istinomjer će pratiti da li će pomenuta inicijativa biti usvojena, a za obećanje da će istu uputiti u parlamentarnu proceduru, Šemsudin Mehmedović ovom prilikom dobija ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Vlada RS donijela uredbu o uspostavi Registra podsticaja

Premijer Republike Srpske (RS), Radovan Višković je podnoseći svoj ekspoze pred poslanicima Narodne skupštine RS...

Rekonstrukcija javne rasvjete na području Grada Bihaća

Druga faza projekta “Zeleni ekonomski razvoj“ podrazumijevala je rekonstrukciju dotrajale javne rasvjete i uvođenje nove LED rasvjete na čitavom području grada Bihaća, s ciljem postizanja energetske...


Radovi na poddionici Buna-Počitelj odvijaju se “zadovoljavajućom dinamikom”

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislava Bevande kao izvođača radova, te Denisa...