Neispunjeno

Javni poziv za izgradnju vrtića u Čeliću nije objavljen u obećanom roku

Načelnik Općine Čelić Admir Hrustanović gostovao je u programu RTVTK 16. jula 2021. godine, kada je predstavio projekte koji bi se trebali implementirati u ovoj lokalnoj zajednici tokom njegovog mandata, uključujući izgradnju autobuske stanice, gradske pijace i vrtića.

Screenshot: RTVTK

Kada je u pitanju vrtić za djecu predškolskog uzrasta, Hrustanović je istakao da bi javni poziv za njegovu izgradnju trebao biti raspisan “za desetak dana”.

Za nekih 10-ak dana raspisujemo javni poziv, finansijska sredstva smo obezbijedili, što Općina Čelić, što kantonalna Vlada, tako da, evo, nadam se iskreno do kraja godine da ćemo završiti taj dječiji obdanište, tj. vrtić, i da će sa 1.1.2022. godine početi raditi.

Admir Hrustanović, 16.7.2021.

Nakon što je Istinomjer 29. jula poslao upit na adresu Općine Čelić, načelnik Hrustanović je telefonskim putem stupio u kontakt s redakcijom i objasnio da su poduzeti koraci na ispunjenju ovog obećanja, odnosno da će javni poziv uskoro biti objavljen.

Iako je proteklo više od 20 dana otkako je Hrustanović izjavio da će javni poziv za izgradnju vrtića biti raspisan “za desetak dana”, na zvaničnoj internet-stranici Općine Čelić on još uvijek nije prikazan, premda su u sekciji “Javni pozivi i obavještenja” do sada objavljivane prethodne vijesti ovog tipa, a posljednja 16. jula tekuće godine.

Istinomjer je pokušao kontaktirati općinskog načelnika Hrustanovića 6. augusta, ali on nije odgovarao na naše telefonske pozive.

S obzirom na to da na zvaničnim kanalima komunikacije Općine Čelić javni poziv za izgradnju vrtića nije objavljen ni 20 dana od najave Admira Hrustanovića da će to biti učinjeno “za desetak dana”, Istinomjer njegovo obećanje ocjenjuje neispunjenim, te ćemo pratiti da li će vrtić početi s radom od početka naredne godine, kako je i saopšteno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!