Neispunjeno

Izgradnja škole u banjalučkom naselju Ada nije počela tokom 2021. godine

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da će Republika Srbija finansirati izgradnju škole u banjalučkom naselju Vrbanja, novinari/ke portala Srpskainfo.com su se za pojašnjenje obratili/e gradonačelniku Banje Luke Drašku Stanivukoviću, koji je objasnio da je, zapravo, riječ o izgradnji škole u naselju Ada.

Foto: Grad Banja Luka

Naš cilj je da ove godine počnemo sa gradnjom škole. U Adi imamo dvije lokacije, jedna i druga imaju prednosti i nedostatke, tako da to treba da analiziramo. Jedna lokacija je preko puta restorana Stara Ada, a druga kod takozvanih “boračkih zgrada” u tom naselju. Osim toga, dobili smo garanciju da je resorno ministarstvo zainteresovano za ovaj projekat, a imamo i interes investitora zbog velike stanogradnje, da se na tom području izgradi škola

Draško Stanivuković, 4.5.2021.

Kako je za Istinomjer pojašnjeno iz Gradske uprave Banja Luka, još se 2020. godine Grad Banja Luka obratio Ministarstvu prosvjete i kulture RS inicijativom za izgradnju škole u naselju Ada, iz kojeg im je stigao odgovor da su sve aktivnosti zbog situacije sa Covid-19 pandemijom prolongirane do daljnjeg.

U 2021. godini Grad se ponovo obratio resornom ministarstvu, а iz istog su tražili dopunu dokumentacije. Inicijativa је dopunjena, а tražena dokumentacija prikupljena, te će ista, u skladu sa Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, biti proslijeđena Ministarstvu u toku sedmice. Imajući u vidu da su sredstva za izgradnju škole obezbijeđena donacijom Vlade Republike Srbije i da su ista uplaćena na račun Grada Banja Luke, već početkom naredne godine bi mogao započeti proces izgradnje škole.

Grad Banja Luka, 13.12.2021.

S obzirom na to da gradnja škole u banjalučkom naselju Ada nije započela u 2021. godini, kako je to najavio gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, Istinomjer će njegovo obećanje ocijeniti neispunjenim.

 

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!