Radi se na tome

Gradska uprava Sarajeva raspisala prodaju službenih automobila

Svog prvog radnog dana gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisala je odluku o prodaji jednog od službenih automobila u vlasništvu Grada Sarajeva, te je o tome informisala javnost na Facebooku.

FOTO: Benjamina Karić / Facebook

Danas sam dala nalog da se proda crna limuzina Passat koji je plaćen iz budžeta grada. Koristiti ću druga vozila koja budu na raspolaganju i kakva često svi viđamo na ulicama Sarajeva. Na službenom vozilu neću koristiti postavljene “rotacije” jer gradonačelnik Sarajeva prema zakonu nema pravo na to.

Benjamina Karić, 12.4.2021.

Istog dana gradonačelnica Karić gostovala je u programu N1 televizije, gdje je, između ostalog, govorila i o prodaji službenog vozila, te gdje će novac od njegove prodaje u konačnici biti utrošen.

Smatram da je vrijeme izuzetno teško. To sam nekoliko puta do sada istakla i u svom govoru i u svom obraćanju narodu. Građani Sarajeva se nalaze u izuzetno teškoj situaciji i ja se zaista ne bih osjećala dobro da se ja vozim u skupocjenom autu dok se građani Sarajeva bore sa neimaštinom, bolesti. Smatram da je ovo bio jedini ispravan potez. Ja znam da je ovo samo kap u moru i da ovo nije ništa toliko veliko koliko tek treba napraviti u budućnosti ali znate kako i najkrupnije stvari počinju najsitnijim korakom. Ja bih voljela ovdje reći da sam razmišljala gdje odmah utrošiti novac od prodaje vozila ali to sam već jednom rekla. Ja bih voljela da zaista budemo velika potpora prije svega finansijska potpora Udruženju Obrazovanje gradi BiH koje nam je nekako u amanet i na čuvanje ostavio uvaženi gospodin Jovan Divjak. Zaista radit ću da Udruženje preraste u fondaciju i da nemaju brigu u vezi finansiranja.

Benjamina Karić, 12.4.2021.

Početkom juna 2021. godine održana je druga sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva na kojoj su vijećnici usvojili odluku o prodaji službenih automobila ali i o načinu utroška tih sredstava.

Dalje je usvojena odluka o pokretanju postupka prodaje četiri službena putnička vozila u vlasništvu Grada Sarajeva. Na prijedlog gradske vijećnice Marijele Hašimbegović, usvojen je zaključak da se sva sredstva od prodaje službenih putničkih vozila u vlasništvu Grada Sarajeva usmjere za socijalne potrebe građana.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva, 2.6.2021.

Sredinom jula 2021. godine Grad Sarajevo raspisao je javni oglas za prodaju službenih automobila u vlasništvu Grada. Kako je navedeno u oglasu, radi se o prodaji četiri službena vozila, a ponude za prodaju biće javno otvorene 26. jula 2021. godine.

S obzirom na to da je Grad Sarajevo raspisao oglas za prodaju službenih automobila, Istinomjer će obećanju Benjamine Karić o prodaji službenih vozila dati ocjenu radi se na tome. Međutim, iako je gradonačelnica najavila da će novac od prodaje službenih automobila ići Udruženju Obrazovanje gradi BiH, usvajanjem inicijative vijećnice Marijele Hašimbegović taj novac će ići u socijalne potrebe građana.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!