Najave

Gradonačelnik Tuzle najavio asfaltiranje prekopanih ulica

Gostujući u programu RTV7, gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić najavio je kako će, nakon završetka sanacije vodovodne i izgradnje kanalizacione mreže, ulica u naselju Mandžukovac i Ulica Amalije Lebenički biti asfaltirane.

Izvor: Tuzla.info
Izvor: Tuzla.info

Prilikom obilaska radova u naselju Mandžukovac u kojoj se gradi kanalizaciona mreža gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić izjavio je kako će ova ulica nakon završetka radova biti asfaltirana.

Radimo oko 600 metara oborinskih voda, gdje ćemo nakon izgradnje ovog oborinskog sistema, odvodnje oborinskih voda, uraditi asfaltiranje ove dionice puta u istoj dužini od 600 metara

Zijad Lugavić, 1.7.2024.

Dan kasnije, prilikom obilaska rekonstrukcije vodovodne mreže u Ulici Amalije Lebenički, gradonačelnik Lugavić najavio je za RTV7 asfaltiranje i ove ulice nakon završetka radova.

Evo, ovdje smo u Kuli, gdje smo imali ogromne probleme sa pucanjem vodovodnih cijevi i naša služba za komunalne poslove raspisala je javni tender za sanaciju vodovodne mreže, dakle izgradnju sasvim nove, kako bi se obezbijedilo nesmetano i kvalitetno snabdijevanje ovog dijela naselja Kule sa pitkom vodom, nakon čega će doći i do sanacije puta u nekoj dužini od 500 metara, za što je Služba za komunalne poslove iz budžeta Grada Tuzle izdvojila oko 340.000 konvertibilnih maraka.

Zijad Lugavić, 2.7.2024.

U prethodnom periodu sanacija prekopa koji su ostajali u asfaltu nakon izvođenja radova u Tuzli bila je otvoreno pitanje. Preduzeće Vodovod i kanalizacija Tuzla još je 2022. godine formiralo posebnu jedinicu za sanaciju prekopa. Međutim, građani/ke su putem Centra72 nastavili/e Gradskoj upravi prijavljivati ovaj problem i u julu 2024. godine. Asfaltiranjem ulica odmah nakon završetka radova problem prekopa bio bi izbjegnut.

Istinomjer će pratiti hoće li nakon izvođenja radova u naselju Mandžukovac i u Ulici Amalije Lebenički biti sanirane posljedice.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!