Najave

Do kraja maja numeracija službenih vozila na nivou FBiH?

Adis Arapović, zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH (FBiH) gostovao je 31. marta 2021. godine na BHRT-u gdje je, između ostalog, najavio da bi do kraja maja ove godine trebalo doći do numeracije službenih vozila na nivou FBiH.

Foto: SBB
Foto: SBB

Podsjećamo, Arapović je početkom februara 2021. godine uputio zahtjev Vladi FBiH za dostavljanje podataka o svim službenim vozilima na nivou FBiH, a Istinomjer je tragom Arapovićevog zahtjeva analizirao dostupne podatke o broju službenih vozila institucija, agencija, zavoda i kompanija u FBiH, te se ovom temom bavio u analizi U Federaciji BiH više od dvije i po hiljade službenih vozila”.

Gostujući na BHRT-u, Arapović je istakao da je “na Parlamentu konačno prošao predloženi zaključak”, te da se u narednih 30 dana od Vlade treba dobiti uredba ili pravilnik kojim će uspostaviti jedinstveni registar službenih vozila, nakon kojeg se zatim ide u obilježavanje, odnosno označavanje svakog službenog vozila izuzev onih koje koriste štićene osobe.

Ja danas evo sa velikim zadovoljstvom, nadam se ne uzalud, mogu najaviti da ćemo najdalje do kraja maja, dakle do kraja petog mjeseca imati numeraciju službenih vozila na nivou Federacije odnosno da ćemo vidjeti hiljadu i po vozila kao dokaz snage ovog entiteta.

Adis Arapović, 31. 3. 2021.

Istinomjer će pratiti da li će do kraja maja 2021. godine doći do numeracije službenih vozila na nivou FBiH.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!