DF uputio inicijativu za održavanje zajedničke sjednice Vlada Federacije BiH i Republike Hrvatske

Samo nekoliko dana od izdavanja saopćenja za javnost u kojem je DF tražio održavanje zajedničke sjednice Vlade Federacije i Vlade Republike Hrvatske, Klub DF-GS u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH podnio je inicijativu za održavanje pomenute sjednice.

U kontekstu nedavnog isključenja Aluminijskog Kombinata Mostar sa  elektroenergetske mreže te novonastale situacije u ovom preduzeću, Demokratska fronta (DF) izdala je 12. jula 2019. godine saopćenje u kojem se traži “hitno održavanje zajedničke sjednice Vlade Federacije i Vlade Republike Hrvatske”.

Cilj održavanja takve sjednice bilo bi “imenovanje nove stručne uprave i podrška uspostavljanju proizvodnje” s obzirom da, kako se navodi, ove dvije Vlade “imaju 56% vlasništva i 100% odgovornosti za sudbinu “Aluminijuma” i njegovih radnika”.

U navedenom kontekstu Klub Demokratske fronte u ZD Parlamenta FBiH će i formalizirati navedenu inicijativu.

Demokratska fronta, 12.07.2019.

S tim u vezi, zastupnica DF-a, Alma Kratina je na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH održanoj 17. jula 2019. godine podnijela pomenutu inicijativu ispred Kluba DF-GS.

Kao sto smo i najavljivali dali smo inicijativu za održavanje hitne sjednice dvije Vlade, FBiH i Hrvatske, vezano za kolaps Aluminija.

Alma Kratina, 16.07.2019.

Istinomjer će Demokratskoj fronti za obećanje da će “Klub DF u ZD Parlamenta FBiH i formalizirati navedenu inicijativu” dati ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Vlada RS donijela uredbu o uspostavi Registra podsticaja

Premijer Republike Srpske (RS), Radovan Višković je podnoseći svoj ekspoze pred poslanicima Narodne skupštine RS...

Rekonstrukcija javne rasvjete na području Grada Bihaća

Druga faza projekta “Zeleni ekonomski razvoj“ podrazumijevala je rekonstrukciju dotrajale javne rasvjete i uvođenje nove LED rasvjete na čitavom području grada Bihaća, s ciljem postizanja energetske...


Radovi na poddionici Buna-Počitelj odvijaju se “zadovoljavajućom dinamikom”

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislava Bevande kao izvođača radova, te Denisa...