DF uputio inicijativu za održavanje zajedničke sjednice Vlada Federacije BiH i Republike Hrvatske

Samo nekoliko dana od izdavanja saopćenja za javnost u kojem je DF tražio održavanje zajedničke sjednice Vlade Federacije i Vlade Republike Hrvatske, Klub DF-GS u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH podnio je inicijativu za održavanje pomenute sjednice.

U kontekstu nedavnog isključenja Aluminijskog Kombinata Mostar sa  elektroenergetske mreže te novonastale situacije u ovom preduzeću, Demokratska fronta (DF) izdala je 12. jula 2019. godine saopćenje u kojem se traži “hitno održavanje zajedničke sjednice Vlade Federacije i Vlade Republike Hrvatske”.

Cilj održavanja takve sjednice bilo bi “imenovanje nove stručne uprave i podrška uspostavljanju proizvodnje” s obzirom da, kako se navodi, ove dvije Vlade “imaju 56% vlasništva i 100% odgovornosti za sudbinu “Aluminijuma” i njegovih radnika”.

U navedenom kontekstu Klub Demokratske fronte u ZD Parlamenta FBiH će i formalizirati navedenu inicijativu.

Demokratska fronta, 12.07.2019.

S tim u vezi, zastupnica DF-a, Alma Kratina je na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH održanoj 17. jula 2019. godine podnijela pomenutu inicijativu ispred Kluba DF-GS.

Kao sto smo i najavljivali dali smo inicijativu za održavanje hitne sjednice dvije Vlade, FBiH i Hrvatske, vezano za kolaps Aluminija.

Alma Kratina, 16.07.2019.

Istinomjer će Demokratskoj fronti za obećanje da će “Klub DF u ZD Parlamenta FBiH i formalizirati navedenu inicijativu” dati ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Ubrzane dokvalifikacije za osobe koje se bave starim zanatima i obrtima

Vlada Kantona Sarajevo (KS) je na sjednici održanoj 18. jula 2019. godine usvojila inicijativu za uvođenje skraćenog...

Protiv SDA, pa sa SDA

U ponedjeljak, 15. jula ove godine Povjereništvo Kantonalnog odbora SDP Tuzla jednoglasno je donijelo odluku o isključenju iz stranke dvojice zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona, Žarka Vujovića...Rekonstrukcija puta Trebinje- Ljubinje- Stolac i dalje na čekanju

Rekonstrukcija magistralne ceste Trebinje - Ljubinje u dužini od 59 kilometara više puta je najavljivana u posljednje dvije godine. Međutim, JP Putevi Republike Srpske do sada su uradili samo...