DF uputio inicijativu za održavanje zajedničke sjednice Vlada Federacije BiH i Republike Hrvatske

Samo nekoliko dana od izdavanja saopćenja za javnost u kojem je DF tražio održavanje zajedničke sjednice Vlade Federacije i Vlade Republike Hrvatske, Klub DF-GS u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH podnio je inicijativu za održavanje pomenute sjednice.

U kontekstu nedavnog isključenja Aluminijskog Kombinata Mostar sa  elektroenergetske mreže te novonastale situacije u ovom preduzeću, Demokratska fronta (DF) izdala je 12. jula 2019. godine saopćenje u kojem se traži “hitno održavanje zajedničke sjednice Vlade Federacije i Vlade Republike Hrvatske”.

Cilj održavanja takve sjednice bilo bi “imenovanje nove stručne uprave i podrška uspostavljanju proizvodnje” s obzirom da, kako se navodi, ove dvije Vlade “imaju 56% vlasništva i 100% odgovornosti za sudbinu “Aluminijuma” i njegovih radnika”.

U navedenom kontekstu Klub Demokratske fronte u ZD Parlamenta FBiH će i formalizirati navedenu inicijativu.

Demokratska fronta, 12.07.2019.

S tim u vezi, zastupnica DF-a, Alma Kratina je na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH održanoj 17. jula 2019. godine podnijela pomenutu inicijativu ispred Kluba DF-GS.

Kao sto smo i najavljivali dali smo inicijativu za održavanje hitne sjednice dvije Vlade, FBiH i Hrvatske, vezano za kolaps Aluminija.

Alma Kratina, 16.07.2019.

Istinomjer će Demokratskoj fronti za obećanje da će “Klub DF u ZD Parlamenta FBiH i formalizirati navedenu inicijativu” dati ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH – Ista meta isto odstojanje

Odluke koje su u pravcu integracija u NATO donesene od strane nadležnih institucija na državnom nivou, o kojima je...

Dodik još jednom ustvrdio da je Vijeće ministara BiH pomoćni organ Predsjedništva BiH

Nakon što je otkazana vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je trebalo biti raspravljano o imenovanju mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik još...Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre "u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako...