Najave

Da li će “Trojka” imati zajedničke kandidate za načelnike?

Na sjednici Predsjedništva Naše stranke održanoj 5. februara 2024. u Sarajevu usvojen je zaključak o zajedničkom nastupu stranaka “Trojke” na Lokalnim izborima 2024. godine.

Izvor: Naša Stranka

U saopštenju pod naslovom “Na lokalne izbore Trojka ide zajedno, i tačka” iz Naše stranke poručili su da se na narednim lokalnim izborima treba “prioritetno postići dogovor u okvirima Trojke o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima i zajedničkim kandidatima za načelnike” te da Naša stranka ostaje privržena ideji zajedničkog političkog djelovanja.

Nakon razgovora na nivou Trojke, u Našoj stranci ostajemo privrženi ideji zajedničkog političkog djelovanja sa SDP-om i NiP-om. Unatoč ideološkoj raznolikosti članica ove koalicije, uvidjeli smo viši interes koji nas uslovljava da nam te razlike ne budu prepreka, a taj interes je, prije svega, ubrzan put Bosne i Hercegovine kao Evropskoj uniji i, u konačnici, bolji život građana. Zbog toga smo opredijeljeni da prioritetno postignemo dogovor o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima i zajedničkim kandidatima za načelnike.

Naša stranka, 6.2.2024.

Na prošlim lokalnim izborima održanim 2020. godine, koalicija pod imenom “Četvorka” NiP, NS i SDP imala je zajedničke kandidate za načelnike opština Ilijaš, Hadžići, Ilidža, Novi Grad Sarajevo, Vogošća, Centar Sarajevo, Stari Grad Sarajevo i Novo Sarajevo. Načelnički kandidati ove koalicije pobijedili su u opštinama Novo Sarajevo, Ilidža, Centar i Stari Grad Sarajevo.

Istinomjer će pratiti da li će stranke “Trojke” – NiP, SDP BiH i Naša stranka – kao što je najavljeno, imati zajedničke kandidate za načelnike na Lokalnim izborima 2024. godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!