Budžet BPK Goražde usvojen u iznosu od 39.4 miliona KM

Predsjednica Skupštine ovog kantona, Edita Velić bila je optimistična da će najviše zakonodavno tijelo BPK Goražde prije isteka Odluke o privremenom finansiranju ipak usvojiti Budžet za 2019. godinu.

Više od pet mjeseci nakon održanih Opštih izbora 2018. godine, Bosansko-podrinjski kanton (BPK) Goražde još uvijek nema novu izvršnu vlast, o čemu je Istinomjer u više navrata pisao.

I pored toga, predsjednica Skupštine ovog kantona, Edita Velić bila je optimistična da će najviše zakonodavno tijelo BPK Goražde prije isteka Odluke o privremenom finansiranju ipak usvojiti Budžet za 2019. godinu:

Vlada BPK je utvrdila prijedlog budžeta u iznosu od 39.344.876 KM i uputila ga Skupštini, i mislim da će on biti usvojen u tom iznosu. Naravno, poslanici mogu djelovati amandmanima, a uvijek postoji i mogućnost rebalansa.

Edita Velić, 26.03.2019.

Prijedlog Budžeta za 2019. godinu se našao na dnevnom redu 1. Redovne sjednice sjednice Skupštine BPK Goražde, a tokom diskusije, kako se navodi, “izneseni su i relativno približeni stavovi poslanika o tome da se predloženi budžet koji je planiran u iznosu od 39.344.876 KM, zbog kratkog roka za njegovo donošenje, kao takav i usvoji, a da se njegovi nedostaci korigiraju donošenjem rebalansa budžeta”.

Skupština BPK Goražde je tako usvojila prvobitni prijedlog Budžeta ovog kantona za 2019. godinu u iznosu od 39.344.876 KM, kao i Zakon o izvršenju Budžeta BPK Goražde, čime Istinomjer obećanje Edite Velić ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Istočno Novo Sarajevo uskoro dobija savremeno opremljeno gradsko pozorište?

Direktor Javne ustanove za kulturu - Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, Mladen Janković najavio je da bi ova...

Uskoro počinje primjena odluke o najnižim tehničkim uslovima koje moraju ispunjavati vozila

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH je krajem marta ove godine donijelo odluku o “najnižim tehničkim zahtjevima za novoproizvedena i korištena vozila pri homologaciji tipa vozila i homologaciji...


Počeli radovi na rekonstrukciji mosta Drvenija

Izmjenama i dopunama plana javnih nabavki Grada Sarajevo za 2019. godinu, usvojenim u maju, predviđeno je i izvođenje konzervatorsko-restauratorskih radova na mostu Drvenija. Izvođenje radova...