Budžet BPK Goražde usvojen u iznosu od 39.4 miliona KM

Predsjednica Skupštine ovog kantona, Edita Velić bila je optimistična da će najviše zakonodavno tijelo BPK Goražde prije isteka Odluke o privremenom finansiranju ipak usvojiti Budžet za 2019. godinu.

Više od pet mjeseci nakon održanih Opštih izbora 2018. godine, Bosansko-podrinjski kanton (BPK) Goražde još uvijek nema novu izvršnu vlast, o čemu je Istinomjer u više navrata pisao.

I pored toga, predsjednica Skupštine ovog kantona, Edita Velić bila je optimistična da će najviše zakonodavno tijelo BPK Goražde prije isteka Odluke o privremenom finansiranju ipak usvojiti Budžet za 2019. godinu:

Vlada BPK je utvrdila prijedlog budžeta u iznosu od 39.344.876 KM i uputila ga Skupštini, i mislim da će on biti usvojen u tom iznosu. Naravno, poslanici mogu djelovati amandmanima, a uvijek postoji i mogućnost rebalansa.

Edita Velić, 26.03.2019.

Prijedlog Budžeta za 2019. godinu se našao na dnevnom redu 1. Redovne sjednice sjednice Skupštine BPK Goražde, a tokom diskusije, kako se navodi, “izneseni su i relativno približeni stavovi poslanika o tome da se predloženi budžet koji je planiran u iznosu od 39.344.876 KM, zbog kratkog roka za njegovo donošenje, kao takav i usvoji, a da se njegovi nedostaci korigiraju donošenjem rebalansa budžeta”.

Skupština BPK Goražde je tako usvojila prvobitni prijedlog Budžeta ovog kantona za 2019. godinu u iznosu od 39.344.876 KM, kao i Zakon o izvršenju Budžeta BPK Goražde, čime Istinomjer obećanje Edite Velić ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Vlada RS donijela uredbu o uspostavi Registra podsticaja

Premijer Republike Srpske (RS), Radovan Višković je podnoseći svoj ekspoze pred poslanicima Narodne skupštine RS...

Rekonstrukcija javne rasvjete na području Grada Bihaća

Druga faza projekta “Zeleni ekonomski razvoj“ podrazumijevala je rekonstrukciju dotrajale javne rasvjete i uvođenje nove LED rasvjete na čitavom području grada Bihaća, s ciljem postizanja energetske...


Radovi na poddionici Buna-Počitelj odvijaju se “zadovoljavajućom dinamikom”

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislava Bevande kao izvođača radova, te Denisa...