Najave

Banjaluka do kraja septembra dobija igralište pored Sokolskog doma?

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković saopćio je 11. augusta 2022. godine da je počela izgradnja igrališta pored Sokolskog doma, nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine.

FOTO: Grad Banjaluka

Stanivuković je naveo da bi igralište trebalo biti izgrađeno u narednih mjesec i po, odnosno do kraja septembra:

Zna Banjaluka šta je Sokolski dom i sokolsko igralište! Zato smo počeli sa radovima da u narednih mjesec i po dana izgradimo najljepše igralište u centru našeg grada baš pored Sokolskog doma koje će, pored replike nekadašnje fontane iz Parka “Petar Kočić” koja se gradi u Parku “Mladen Stojanović”, vratiti stari duh našem gradu! Radovi na ovom igralištu koji su već počeli, a koje ćemo uskoro ozvaničiti, iznosiće 700.000 KM i već u septembru očekujemo da ova zamisao sa slike postane realnost. Sa toliko optimizma idemo u sve ove projekte!

Draško Stanivuković, 11.8.2022.

Iz Gradske uprave naveli su da je projektom predviđena izgradnja terena za rukomet i mali fudbal, terena za basket, zone za stoni tenis, trim-staze oko terena, teretane na otvorenom, kao i tribine.

Saopćeno je i da će površina oko planiranih sportskih objekata biti pejzažno i arhitektonski uređena sa sadnjom žbunastih i različitih vrsta dekorativnih biljaka, kojim će upotpuniti izgled predmetne lokacije.

Istinomjer će pratiti da li će igralište u dvorištu Sokolskog doma u Banjaluci biti izgrađeno do kraja septembra ove godine, kako je najavio gradonačelnik Stanivuković.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!