Neispunjeno

Igralište pored Sokolskog doma u Banjaluci nije otvoreno do kraja septembra

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković saopćio je 11. augusta 2022. godine da je počela izgradnja igrališta pored Sokolskog doma, nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine.

FOTO: Grad Banjaluka

Stanivuković je tada istakao da bi igralište trebalo biti izgrađeno u idućih mjesec i po, odnosno do kraja septembra:

Zna Banjaluka šta je Sokolski dom i sokolsko igralište! Zato smo počeli sa radovima da u narednih mjesec i po dana izgradimo najljepše igralište u centru našeg grada baš pored Sokolskog doma koje će, pored replike nekadašnje fontane iz Parka “Petar Kočić” koja se gradi u Parku “Mladen Stojanović”, vratiti stari duh našem gradu! Radovi na ovom igralištu koji su već počeli, a koje ćemo uskoro ozvaničiti, iznosiće 700.000 KM i već u septembru očekujemo da ova zamisao sa slike postane realnost. Sa toliko optimizma idemo u sve ove projekte!

Draško Stanivuković, 11.8.2022.

Iz Gradske uprave naveli su da je projektom predviđena izgradnja terena za rukomet i mali fudbal, terena za basket, zone za stoni tenis, trim-staze oko terena, teretane na otvorenom i tribine.

Saopćeno je i da će površina oko planiranih sportskih objekata biti pejzažno i arhitektonski uređena sa sadnjom žbunastih i različitih vrsta dekorativnih biljaka, kojim će upotpuniti izgled ove lokacije.

S obzirom na to da se Stanivuković i članovi Gradske uprave Banjaluka tokom septembra nisu oglašavali po pitanju implementiranih aktivnosti kada je riječ o ovom projektu, Istinomjer je poslao upit nadležnima u Gradskoj upravi na koji su 6. oktobra odgovorili iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Kako je za Istinomjer rečeno, izabrani izvođač radova na vanjskom uređenju objekta Sokolski dom u Banjaluci, “Tekton” d.o.o, uveden je u posao 16.8.2022. godine te je rok za izvođenje radova “180 dana od dana uvođenja izvođača u posao”. Do sada su, prema dopisu iz Gradske uprave, “betonirani temelji tribina T2 i T3, a u toku je izrada oplate i armiranje zidova tribine T3”.

Budući da igralište pored Sokolskog doma nije otvoreno u septembru 2022. godine, kako je to najavio Draško Stanivuković, Istinomjer obećanje gradonačelnika Banjaluke ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!