Banja Luka uskoro dobija savremeni azil za pse?

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banja Luka, Petar Bilčar nedavno je najavio izgradnju novog, “savremenog” azila za pse s ciljem da se “iznađe trajno rješenje za smještaj napuštenih pasa”.

U izgradnju i opremanje objekta za pse, kako je saopćeno, biće utrošeno 100.000 KM.

Prema prvobitnim, ranijim planovima, bilo je predviđeno da se azil gradi u Motikama. Međutim, mještani su se snažno usprotivili ovoj ideji, zbog čega je, kao povoljnije rješenje, koje ne ugrožava nikoga, izabrano da azil ipak bude izgrađen na Manjači. U međuvremenu, postojeći azil u Ramićima će  funkcionisati kao privremeni, odnosno kao dnevni smještaj pasa, koji bi se potom odvozili na Manjaču. Na taj način bi se smanjili troškovi poslovanja, a Higijeničarska služba bi bila mnogo efikasnija.

Petar Bilčar, 13.09.2019.

Početkom septembra raspisan je tender za gradnju novog azila na Manjači, koji će se prostirati na oko 900 kvadratnih metara, a kako je saopćeno iz Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banja Luka, izgradnja prihvatilišta za pse počet će “čim se okonča procedura javne nabavke i izabere izvođač radova”.

Istinomjer će i dalje pratiti realizaciju ovog projekta.

 

(Istinomjer.ba)

Pravo osuđenika da budu birani ponovo u Parlamentu BiH

Zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović (SDP BiH) ponovo je uputio u...

Prezentacija plana ”reorganizacije sanacije GRAS-a” u decembru 2019. godine?

Nakon prezentacije nacrta istraživanja koji je, kako je navedeno, urađen od strane japanske  konsultantske firme Nippon Koei, a na osnovu prikupljenih podataka o javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo...


Klub DF-a u Zastupničkom domu PS BiH dobio novog člana

Nakon što je 26.07.2019. godine na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva SDP-a BiH jednoglasno donesena odluka kojom je, pored ostalih, iz ove političke partije isključen bivši predsjednik...