Banja Luka uskoro dobija savremeni azil za pse?

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banja Luka, Petar Bilčar nedavno je najavio izgradnju novog, “savremenog” azila za pse s ciljem da se “iznađe trajno rješenje za smještaj napuštenih pasa”.

U izgradnju i opremanje objekta za pse, kako je saopćeno, biće utrošeno 100.000 KM.

Prema prvobitnim, ranijim planovima, bilo je predviđeno da se azil gradi u Motikama. Međutim, mještani su se snažno usprotivili ovoj ideji, zbog čega je, kao povoljnije rješenje, koje ne ugrožava nikoga, izabrano da azil ipak bude izgrađen na Manjači. U međuvremenu, postojeći azil u Ramićima će  funkcionisati kao privremeni, odnosno kao dnevni smještaj pasa, koji bi se potom odvozili na Manjaču. Na taj način bi se smanjili troškovi poslovanja, a Higijeničarska služba bi bila mnogo efikasnija.

Petar Bilčar, 13.09.2019.

Početkom septembra raspisan je tender za gradnju novog azila na Manjači, koji će se prostirati na oko 900 kvadratnih metara, a kako je saopćeno iz Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banja Luka, izgradnja prihvatilišta za pse počet će “čim se okonča procedura javne nabavke i izabere izvođač radova”.

Istinomjer će i dalje pratiti realizaciju ovog projekta.

 

(Istinomjer.ba)

Uspostava hemodijaliznog centra u Goraždu tokom 2020. godine?

Iako se uspostava hemodijaliznog centra u Goraždu obećava već nekoliko godina, ovo pitanje još uvijek nije riješeno,...

Donošenje Strategije razvoja obrazovanja i nauke KS i dalje na čekanju

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić, krajem maja ove godine najavila je skoro donošenje Strategije razvoja obrazovanja i nauke KS sa akcionim...Odgođeno izmještanje migranata iz kampa Vučjak

Početkom decembra ove godine ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić rekao je da će “za dvadesetak dana u kasarnu Blažuj biti smješteni prvi migranti”. Nekoliko dana kasnije saopćeno je da će...