Najave

Akcioni planovi za realizaciju Strategije razvoja medijske i informacijske pismenosti u sistemima obrazovanja KS do kraja godine?

Nakon što je Vlada Kantona Sarajevo (KS) nedavno usvojila Strategiju razvoja medijske i informacijske pismenosti u sistemima obrazovanja KS, početkom novembra 2022. godine promovisana je ova strategija i najavljeno da će akcioni planovi za provedbu Strategije biti pripremljeni do kraja tekuće godine.

Foto: Vlada KS
Foto: Vlada KS

Podsjećamo, cilj Strategije razvoja medijske i informacijske pismenosti u sistemima obrazovanja Kantona Sarajevo jeste da inkorporira “ovaj vid pismenosti u sve nivoe obrazovanja, od predškolskog, osnovnog odgoja i obrazovanja, srednjeg i visokog obrazovanja, pa do programa obrazovanja odraslih, odnosno sistema cjeloživotnog učenja”.

Kako su naveli iz Vlade KS, ekspertnu radnu grupu koja je radila na izradi Strategije činili su predstavnici Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS, Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS, Univerziteta u Sarajevu, osnovnih i srednjih škola KS te predstavnici nevladinog sektora.

U saopštenju Vlade Kantona Sarajevo povodom promocije nedavno usvojene strategije navedeno je i da će se ciljevi ove strategije realizovati kroz akcione planove te je naveden i rok za izradu tih akcionih planova.

Ciljevi zacrtani u Strategiji, bit će realizirani kroz akcione planove, a koji će biti pripremljeni do kraja tekuće godine.

Saopštenje Vlade KS, 4.11.2022.

Istinomjer će pratiti da li će Vlada KS do kraja 2022. godine pripremiti akcione planove za realizaciju Strategije razvoja medijske i informacijske pismenosti u sistemima obrazovanja KS.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!